• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
Napište svůj komentář k receptu

Dušená mrkev II.

autor: macouch
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená mrkev II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • mrkev
    • cibule
    • olej
    • cukr
    • zázvor
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme dusit na zesklovatělou cibuli. Podle potřeby trošku podlijeme vodou. Ochutíme mletým zázvorem a osolíme. Když je mrkev měkká, podle potřeby přisladíme.
2
Takhle je výborná jako příloha k masu. Pokud ji jíme samotnou s bramborem, přidám většinou ještě trochu jíšky (kterou mám udělanou v ledničce do zásoby, abych ji nemusela dělat vzdycky, když ji chci někam dát jen lžičku.)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená mrkev

Dušená mrkev

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev s hráškem za 12 minut

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 22. 9. 2011 18:46

    Rozpeky jsou vlastne staroceske pecene na plotne placky z kynuteho testa, nakonec potreny maslem. Najdi na Google :)

  • Marie Svobodová | 3. 2. 2009 15:06

    Dělala jsem s čerstvým zázvorem, bez cukru jen mírně opepřila a použila jako přílohu k přírodnímu vepř. plátku s bramborem. Moc dobré

  • Ivča | 21. 6. 2007 18:54

    Opravdu vynikajicí a zdravé. Ani maso jsem k tomu nemusela mit.

  • Anonym | 8. 5. 2007 09:52

    Pokud vim tak rozpeky jsou druh peciva.

  • Blanka Závodská | 9. 10. 2006 17:21

    Já také dělám mkev na cibulce, ale nakonec jen zapráším trochou mouky a přidám hodně nasekané zelené petrželky. Dodá takovou pikantnější chuť.

  • Jana Kutačová | 14. 7. 2006 13:07

    Leninko,co to jsou rozpeky?To jsou brambory nebo párky nebo co?Zaujalo mě to slovo..o)

  • Lenina | 14. 7. 2006 12:35

    Dušenou mrkvičku tu máme rádi i s rozpekama.

  • Václav Bělice | 6. 5. 2006 04:16

    Dušenou mrkev dělám jen na másle, má lepší chuť.Přidám do ní kousek masoxu a je vynikající.

  • kris | 5. 5. 2006 17:53

    lepší je mrkev nastrouhat (na hrubo)taky je dobrá s olivovým olejem a trochou majoránky ;o)

  • Lukáš a Lucka | 21. 4. 2006 17:02

    my si taky vaříme mrkev ! ;D

  • hnk | 20. 1. 2006 18:34

    Dusena mrkev je dobra snad vzdycky, tato se zazvorem dokonce VYNIKAJICI! Mnam! SUper vege jidlo, rychle, levne dobre a bez masa:)

  • Josef Hamáček | 4. 1. 2006 12:13

    Lepší je dušená mrkev na másle, s bramborem a plátkem hovězího. Mrkev nastrouháme a dusíme na másle. Ochutíme cukrem , citronem, špetkou soli a po chvilce dušení podlejeme trochou vody.Na závěr mírně zaprášíme polohrubou moukou. Chutná to výborně.

  • Anonym | 28. 8. 2005 12:06

    Dušená mrkev je moc dobrá ještě lepší je,když do ní přidáte trošku tymiánu apak je to delikatesa:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Mrkev Olej Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Turecký med

Turecký med

Křenová pomazánka k tyčinkám

Křenová pomazánka k tyčinkám

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
36
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
25
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
24
Bramborový salát raz dva z fialových brambor
Bramborový salát raz dva…
23
hrnková bublanina
hrnková bublanina

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jitka Boho si zoufá: Dcera znovu skončila ve špitále!

Jitka Boho si zoufá: Dcera znovu skončila ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Dušená mrkev II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact