Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky (kolečka). Na vyšší pánvi nebo v hrnci rozpálíme kousek másla s troškou olivového oleje, přihodíme mrkvičku a restujeme ji, dokud nezačne měknout a nebude trošku opečená. Pak přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zaprášíme kari a paprikou, krátce ještě osmahneme, osolíme podravkou a mírně podlijeme vodou, jen tak do půlky mrkve, přidáme kečup (může ho být i méně) a necháme krátce podusit. Mrkev by neměla plavat, jen mít takovou šťávu, kterou nakonec zahustíme instantní jíškou (dává se jí skutečně jenom troška, takže - aspoň já - se kvůli lžičce jíšky s domácí nedělám).
2
My ji máme nejraději s opečenou bílou klobáskou a bramborovou kaší, ale dělávám ji i k filé nebo kuřeti. Příjemná obměna klasické dušené mrkve.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna
|26. 10. 2015 18:05
Vynikající recept. Nijak jinak nedělám. :-)
Toník
|10. 4. 2015 09:55
Kečup - aneb jak pokazit jídlo! A hořčici s tatarkou už ne?
Věra
|23. 3. 2015 11:58
Výborná ani jsem si žádnou přílohu nedala a byla moc dobrá.
Soňa
|9. 8. 2012 10:30
Vynikající recept akorát místo grilovacího koření jsem použila gyros koření získalo to orientální příchuť.A ani jsem nezahušťovala nechala jsem vydusit a zbylá šťáva zhoustla přidáním kečupu, ten jsem přidla jako poslední ingredienci :-)
Eva
|12. 11. 2010 08:56
Velice chutné a moc dobré. :-)
Di -
|24. 2. 2010 16:09
Recept mě zaujal na první pohled, tak jsem hned vyzkoušela. Mpc dobré, Instntní jíšku nemám, tak jsem mrkev trochu zaprášila moukou, osmahla a teprve pak podlila vodou. Maličko jsem okyselila citrónem. Taky nemusím kazit masem. Mám ráda kombinaci vařené brambory s čerstvým máslem, dušená mrkev a volí očko (sázené vejce).
Věra Štroblová
|27. 2. 2009 09:04
Petule moc dobrý !! udělala jsem k mrkvi bramborovou kaši - maso zrovna nebylo a ani nechybělo a z bramborové vody jsem vytvořila bleskovou česnečku... tak jsem zužitkovala vše a vše bylo moc moc dobrý dávám 1