• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dušená krkovička se zeleninou

autor: Segoy
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená krkovička se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg plátky krkovičky bez kosti (lze i s kostí)
    • 1
      ks cibule (větší)
    • 4
      ks česnek (stroužky)
    • 4
      lžíce hořčice plnotučná (používám nejraději Staroanglickou)
    • 1
      ks mrkev (větší)
    • 1
      ks kořen petržele
    • 4
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý (drcený nebo mletý)
    • rozmarýn
    • drcený kmín
    • 4
      plátek máslo
    • 0,30
      l masox (ideálně spepičí, např. Knorr Bohatý bujon)

Postup přípravy receptu

1
Plátky krkovičky jemně rukou (pěstí) naklepeme, z obou stran lehce osolíme, opepříme. Jednu stranu posypeme troškou rozmarýnu, druhou stranu lehce drceným kmínem. Vložíme do nádoby nebo misky, potřeme z obou stran hořčicí. Ideální je staroanglická horčice, ale stejně dobře poslouží i běžná plnotučná. Nakonec vše zakápneme trochou oleje, aby maso nezvětralo, zabalíme do pytlíku nebo fólie a necháme v lednici odležet alespoň dva nebo lépe tři dny.
2
Když je maso odležené, nenechte se překvapit silnou vůní hořčice. Připravíme si nádobu na pečení. Sám používám nádobu z varného skla se skleněnou pokličkou. Nádobu jemně vymázneme máslem, na dno položíme dva plátky másla a na ně naklademe maso.
3
Vedle si připravíme zeleninu, ostrouháme mrkev a kořen petržele a nakrájíme je na průměrně silné plátky (cca půl centimetru až centimetr). Plátky naklademe na maso společně se čtyřmi stroužky česneku (v celku) zbaveného slupky. Na takto ozdobené maso nakrájíme na plátky či kroužky jednu větší cibuli. Když je připraveno, navrch dáme ještě dva plátky másla a oblijeme připraveným bujónem. Bujón by měl dosahovat cca do dvou třetin masa. Přikryjeme a pečeme (dusíme) s pokličkou po dobu cca 70-80 minut na teplotu cca 200°C.
4
Jako přílohu můžeme podávat dobré křupavější pečivo, třeba rozpečenou bagetu, případně s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Brambory můžete oloupané přidat dusit k masu a dělat tak přílohu rovnou s hlavním jídlem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená plec se zeleninou

Dušená plec se zeleninou

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v remosce

Žebírka dušená se zeleninou (nejen) v…

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Hořčice plnotučná Kořen petržele Máslo Masox Mrkev Pepř mletý Plátky krkovičky bez kosti Rozmarýn Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Pizza z polenty - zdravě

Pizza z polenty - zdravě

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Cuketa se šunkou

Cuketa se šunkou

Chuťovky (jednohubky) z listového těsta

Chuťovky (jednohubky) z listového…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
35
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
29
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
28
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
26
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená karotka na másle s petrželí
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém celeru s pórkem
Dušená kuřecí stehna na řapíkatém…
Dušená mrkev
Dušená mrkev
Dušená mrkev Dudin
Dušená mrkev Dudin
  • Recepty.cz
  • Dušená krkovička se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact