• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená kapusta

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 40
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená kapusta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • máslo (Kousek másla)
    • sůl
    • česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      ks kapusta
    • špekáček

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme hladkou moukou, podusíme a přidáme kousek másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 23. 1. 2016 06:40

    Je to klasika...moc dobré ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:23

    Prosím vás, opusťte všichni ty masoxy, bujóny a Vegety, v úpravě kapusty to nemá co dělat. Přece se obejdeme bez toho, ne? ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:18

    Ocet ne, to není zelí. :-)

  • milanpancho | 31. 10. 2013 14:43

    Souhlasím s česnekem,ještě bych dochutil octem

  • ******** | 18. 1. 2013 18:02

    co znamená přiměřeně :-!

  • jedno | 29. 11. 2012 19:06

    kapusta http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapusta_(zelenina) zelí http://cs.wikipedia.org/wiki/Hl%C3%A1vkov%C3%A9_zel%C3%AD

  • lb | 24. 11. 2012 17:31

    savoy cabbage je naše kapusta ;-)

  • franta | 20. 11. 2012 13:16

    Jsem amateur a zije v zahranici. Muze mi nekde vysvetlit jaky je rozdil mezi zelenym ci savojskym zelim (ktere se zde prodava) - a kapustou? Ja to hledal ve slovniku a nic nenasel. Diky za eventualni ifno.

  • pepíno | 5. 7. 2012 15:55

    KAPUSTA je Slovensky ZELÍ.... :-P

  • Libor | 26. 11. 2011 20:56

    vynikající :-)

  • Lída | 12. 10. 2011 08:40

    Úplně přesně,tak jí děláme na Jihu čech.Místo mouky(zápražky) dáváme řidší světle hnědou jíšku a nebo zapéct v troubě s rozšlehanýma vejci,jako přílohu vařené brambory.

  • Doomkaa
    Doomkaa | 8. 10. 2011 13:33

    Na závěr jsem to zahustila moukou rozmíchanou ve smetaně a přidala slaninu a česnek. Děkuji za super recept ! Jako přílohu jsem zvolila opečený špěkáček. Děkuji a doporučuji dále :)

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:03

    Jen ať kecá, kdyby sem nikdo nic nenapsal, nebyly by recepty a do koho bys potom rejpala? :-\

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:01

    Super, takhle přesně si to představuju a už to buble na plotně :-)

  • michal jakouš | 21. 11. 2009 16:01

    vyborne vyzkouseno se slaninou i bez a vzdy skvele

  • Irena * | 6. 7. 2008 09:31

    Kapustu dělám také na vyškvařené slanině, přidávám brambory a nakonec i na kousky nakrájenou a opečenou klobásku. Samozřejmě česnek nesmí chybět. Je vše v jednom hrnci a pak už stačí případně ohřát v mikrovlnce.

  • Michal Pohl | 11. 7. 2007 16:57

    Kapustu dělám stejně jako babka Blažková, před dokončením přidávám trošku strouhaného muškátového oříšku.

  • zita matejkova | 8. 3. 2007 16:20

    To je pravda,jinak jí ani nedělám.

  • MarcelaS | 8. 3. 2007 16:08

    Kdo si chcete pochutnat, zkuste recept, který popisuje tady v diskusi Blažková, je opravdu vynikající, dávám 1*.A děkuju, zařadila jsem tento recept do našeho jídelníčku. Doporučuju!

  • Lenka Kristová | 21. 2. 2007 11:42

    Ivo, kapusta hořkne dlouhým vařením. Měla by se vařit bez poklice, pokud by vám vadil zápach, dá se zmírnit přidáním trochy cukru hned v začátku vaření.

  • Iva | 21. 2. 2007 10:55

    Stává se mi že je kapusta hořká, proč?

  • Anna Doležalová | 31. 1. 2007 15:58

    Paní Lado Kovářová, co rodina, co kraj, to jinak vařená kapusta a jinak vařené zelí. U nás v rodině se kapusta vařila vždy takto: kapustu nakrájet, osolit, přidat pepř, bramboru jen jednu na zlepšení chuti a dát vařit. Potom slít ne úplně a dát zásmažku 1 - 2 lžíce a česněk tak 2 - 3 stroužky podle velikosti. Potom podle potřeby nalít trochu vody. Ještě chvíli povařit a podávat s pečeným masem, bramborem, nebo opečeným buřtem.

  • Martina W. | 31. 1. 2007 14:48

    Se slaninkou jedna báseň. Mňam!

  • Věra | 4. 9. 2006 13:52

    Kmín, kmýn i muži mají své dny Možná už zítra by bylo s měkkým.. :-)))

  • Jana z VM | 4. 9. 2006 13:21

    Miloslave, Miloslave, pokud dáváte do kapusty kmýn, tak to je dost tvrdý, ne?? Co takhle kmín !!!

  • Tereza Jarčušková | 4. 9. 2006 13:08

    Robím ako babka Blažková, cesnak je samozrejmý, zahusťujem smotanou s múkou ako Naďa a pridávam zemiačky ako Mirka. Aj rascu. Nakoniec ochucujem štipkou cukru a octom. Miloslav a Martinka , prosím, prečo by kel mal byť kyslý ?

  • Miloslav XXXXXX | 4. 9. 2006 12:43

    Do kapusty se nedává ocet a nebude kyselá zkuste pro chuť trošku kmýnu.

  • Mirka | 24. 6. 2006 20:05

    Ahoj Martino, už je to sice měsíc, ale možná si to ještě někdy přečteš. Já přidávám při vaření do kapusty asi 2 brambory nakrájené na drobné kousky. A hele, nepleteš ty si náhodou kapustu s kyselým zelím? Ona totiž kapusta nemá důvod být kyselá.

  • Martina Kleinová | 29. 5. 2006 12:08

    Hele muzete mi poradit jak spravit aby kapusta nebyla až tak moc kyselá? Díky

  • Eva | 2. 2. 2006 10:55

    zkuste přidat na závěr utřený stroužek nebo dva česneku ( v tom případě míň solit)

  • Karel Nevrlý | 2. 2. 2006 10:46

    Boží šlichta, ještě oprančená klobása a chlebík a dobře vychlazenou 11%

  • Jirka | 23. 10. 2005 10:21

    Našel jsem co jsem chtěl, jdu k plotně na kapustu ala "babka Blažková", ta slanina se mi moc zamlouvá a sliny jen tečou při pomyšlení na tu dobrotu zadělanou smetanou.

  • Anonym | 28. 7. 2005 16:38

    Místo mouky přidávám vejce a na hrubo česnek

  • Naďa | 23. 2. 2005 15:22

    Dělám kapustu tak,jak babka Blažková,moje sousedka mi poradila,zatřít ji smetanou s rozkvedlanou moukou.Je výtečná! Zkuste!

  • Dana M. | 23. 2. 2005 12:34

    Dělám stejným způsobem jako babka Blažková - je to výborné k pečenému masu a bramborám. Ten česnek považuji za samozřejmost, masoxu dávám třeba jen půlku a ještě dochucuji vegetou.

  • Alena | 23. 2. 2005 10:14

    Hele ty Perlo, už jsi zkusila co napsala babka Blažková ? Je to dobrý postup, tak nezáviď kdo je nejmoudřejší a zkus a uvidíš ty připravená do všeho....

  • Perla | 23. 2. 2005 08:41

    Nojo, seš nejmoudřejší a hlavně vždy připravená do všeho kecat

  • babka Blažková | 30. 11. 2004 14:54

    Úplně jinak. Nejdříve rozškvařit slaninu (uzený špek), na slanině osmahnout cibulku dozlatova, pak teprve přidat kapustu. Podlít vodou a přidat kostku masoxu (nebo bujónu, podle chuti), podusit doměkka, kdo to má rád, může přidat stroužek česneku, zaprášit hladkou moukou, nechat zabublat, odstavit, hotovo.

  • Alena Gajdáčková | 4. 7. 2004 19:20

    Dušená kapusta je skvělá,ale zkus jí uvařenou pomlít a během dušení tam přidej na kousky nakrájenou vyškvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Máslo Rostlinný olej Špekáček Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou

Gnocchi se slaninou, špenátem a…

Pečená dýně

Pečená dýně

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

162
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
117
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
110
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
91
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
75
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact