• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená kapusta

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená kapusta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • máslo (Kousek másla)
    • sůl
    • česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      ks kapusta
    • špekáček

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme hladkou moukou, podusíme a přidáme kousek másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 23. 1. 2016 06:40

    Je to klasika...moc dobré ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:23

    Prosím vás, opusťte všichni ty masoxy, bujóny a Vegety, v úpravě kapusty to nemá co dělat. Přece se obejdeme bez toho, ne? ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:18

    Ocet ne, to není zelí. :-)

  • milanpancho | 31. 10. 2013 14:43

    Souhlasím s česnekem,ještě bych dochutil octem

  • ******** | 18. 1. 2013 18:02

    co znamená přiměřeně :-!

  • jedno | 29. 11. 2012 19:06

    kapusta http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapusta_(zelenina) zelí http://cs.wikipedia.org/wiki/Hl%C3%A1vkov%C3%A9_zel%C3%AD

  • lb | 24. 11. 2012 17:31

    savoy cabbage je naše kapusta ;-)

  • franta | 20. 11. 2012 13:16

    Jsem amateur a zije v zahranici. Muze mi nekde vysvetlit jaky je rozdil mezi zelenym ci savojskym zelim (ktere se zde prodava) - a kapustou? Ja to hledal ve slovniku a nic nenasel. Diky za eventualni ifno.

  • pepíno | 5. 7. 2012 15:55

    KAPUSTA je Slovensky ZELÍ.... :-P

  • Libor | 26. 11. 2011 20:56

    vynikající :-)

  • Lída | 12. 10. 2011 08:40

    Úplně přesně,tak jí děláme na Jihu čech.Místo mouky(zápražky) dáváme řidší světle hnědou jíšku a nebo zapéct v troubě s rozšlehanýma vejci,jako přílohu vařené brambory.

  • Doomkaa
    Doomkaa | 8. 10. 2011 13:33

    Na závěr jsem to zahustila moukou rozmíchanou ve smetaně a přidala slaninu a česnek. Děkuji za super recept ! Jako přílohu jsem zvolila opečený špěkáček. Děkuji a doporučuji dále :)

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:03

    Jen ať kecá, kdyby sem nikdo nic nenapsal, nebyly by recepty a do koho bys potom rejpala? :-\

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:01

    Super, takhle přesně si to představuju a už to buble na plotně :-)

  • michal jakouš | 21. 11. 2009 16:01

    vyborne vyzkouseno se slaninou i bez a vzdy skvele

  • Irena * | 6. 7. 2008 09:31

    Kapustu dělám také na vyškvařené slanině, přidávám brambory a nakonec i na kousky nakrájenou a opečenou klobásku. Samozřejmě česnek nesmí chybět. Je vše v jednom hrnci a pak už stačí případně ohřát v mikrovlnce.

  • Michal Pohl | 11. 7. 2007 16:57

    Kapustu dělám stejně jako babka Blažková, před dokončením přidávám trošku strouhaného muškátového oříšku.

  • zita matejkova | 8. 3. 2007 16:20

    To je pravda,jinak jí ani nedělám.

  • MarcelaS | 8. 3. 2007 16:08

    Kdo si chcete pochutnat, zkuste recept, který popisuje tady v diskusi Blažková, je opravdu vynikající, dávám 1*.A děkuju, zařadila jsem tento recept do našeho jídelníčku. Doporučuju!

  • Lenka Kristová | 21. 2. 2007 11:42

    Ivo, kapusta hořkne dlouhým vařením. Měla by se vařit bez poklice, pokud by vám vadil zápach, dá se zmírnit přidáním trochy cukru hned v začátku vaření.

  • Iva | 21. 2. 2007 10:55

    Stává se mi že je kapusta hořká, proč?

  • Anna Doležalová | 31. 1. 2007 15:58

    Paní Lado Kovářová, co rodina, co kraj, to jinak vařená kapusta a jinak vařené zelí. U nás v rodině se kapusta vařila vždy takto: kapustu nakrájet, osolit, přidat pepř, bramboru jen jednu na zlepšení chuti a dát vařit. Potom slít ne úplně a dát zásmažku 1 - 2 lžíce a česněk tak 2 - 3 stroužky podle velikosti. Potom podle potřeby nalít trochu vody. Ještě chvíli povařit a podávat s pečeným masem, bramborem, nebo opečeným buřtem.

  • Martina W. | 31. 1. 2007 14:48

    Se slaninkou jedna báseň. Mňam!

  • Věra | 4. 9. 2006 13:52

    Kmín, kmýn i muži mají své dny Možná už zítra by bylo s měkkým.. :-)))

  • Jana z VM | 4. 9. 2006 13:21

    Miloslave, Miloslave, pokud dáváte do kapusty kmýn, tak to je dost tvrdý, ne?? Co takhle kmín !!!

  • Tereza Jarčušková | 4. 9. 2006 13:08

    Robím ako babka Blažková, cesnak je samozrejmý, zahusťujem smotanou s múkou ako Naďa a pridávam zemiačky ako Mirka. Aj rascu. Nakoniec ochucujem štipkou cukru a octom. Miloslav a Martinka , prosím, prečo by kel mal byť kyslý ?

  • Miloslav XXXXXX | 4. 9. 2006 12:43

    Do kapusty se nedává ocet a nebude kyselá zkuste pro chuť trošku kmýnu.

  • Mirka | 24. 6. 2006 20:05

    Ahoj Martino, už je to sice měsíc, ale možná si to ještě někdy přečteš. Já přidávám při vaření do kapusty asi 2 brambory nakrájené na drobné kousky. A hele, nepleteš ty si náhodou kapustu s kyselým zelím? Ona totiž kapusta nemá důvod být kyselá.

  • Martina Kleinová | 29. 5. 2006 12:08

    Hele muzete mi poradit jak spravit aby kapusta nebyla až tak moc kyselá? Díky

  • Eva | 2. 2. 2006 10:55

    zkuste přidat na závěr utřený stroužek nebo dva česneku ( v tom případě míň solit)

  • Karel Nevrlý | 2. 2. 2006 10:46

    Boží šlichta, ještě oprančená klobása a chlebík a dobře vychlazenou 11%

  • Jirka | 23. 10. 2005 10:21

    Našel jsem co jsem chtěl, jdu k plotně na kapustu ala "babka Blažková", ta slanina se mi moc zamlouvá a sliny jen tečou při pomyšlení na tu dobrotu zadělanou smetanou.

  • Anonym | 28. 7. 2005 16:38

    Místo mouky přidávám vejce a na hrubo česnek

  • Naďa | 23. 2. 2005 15:22

    Dělám kapustu tak,jak babka Blažková,moje sousedka mi poradila,zatřít ji smetanou s rozkvedlanou moukou.Je výtečná! Zkuste!

  • Dana M. | 23. 2. 2005 12:34

    Dělám stejným způsobem jako babka Blažková - je to výborné k pečenému masu a bramborám. Ten česnek považuji za samozřejmost, masoxu dávám třeba jen půlku a ještě dochucuji vegetou.

  • Alena | 23. 2. 2005 10:14

    Hele ty Perlo, už jsi zkusila co napsala babka Blažková ? Je to dobrý postup, tak nezáviď kdo je nejmoudřejší a zkus a uvidíš ty připravená do všeho....

  • Perla | 23. 2. 2005 08:41

    Nojo, seš nejmoudřejší a hlavně vždy připravená do všeho kecat

  • babka Blažková | 30. 11. 2004 14:54

    Úplně jinak. Nejdříve rozškvařit slaninu (uzený špek), na slanině osmahnout cibulku dozlatova, pak teprve přidat kapustu. Podlít vodou a přidat kostku masoxu (nebo bujónu, podle chuti), podusit doměkka, kdo to má rád, může přidat stroužek česneku, zaprášit hladkou moukou, nechat zabublat, odstavit, hotovo.

  • Alena Gajdáčková | 4. 7. 2004 19:20

    Dušená kapusta je skvělá,ale zkus jí uvařenou pomlít a během dušení tam přidej na kousky nakrájenou vyškvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Máslo Rostlinný olej Špekáček Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka s jablky a ořechy

Bábovka s jablky a ořechy

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Buchta na doma

Buchta na doma

Skořicové šneky

Skořicové šneky

(nejen) Masové roládky / závitky s vejcem

(nejen) Masové roládky / závitky s…

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

114
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Filé v lese
Filé v lese
19
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
17
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Další doporučené recepty:

Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact