• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená kapusta

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 42
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená kapusta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • máslo (Kousek másla)
    • sůl
    • česnek
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • rostlinný olej
    • 1
      ks kapusta
    • špekáček

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Hotovou zaprášíme hladkou moukou, podusíme a přidáme kousek másla.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Na kosti grilovaný nízký roštěnec, lišková omáčka a dušená zelenina

Na kosti grilovaný nízký roštěnec,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 23. 1. 2016 06:40

    Je to klasika...moc dobré ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:23

    Prosím vás, opusťte všichni ty masoxy, bujóny a Vegety, v úpravě kapusty to nemá co dělat. Přece se obejdeme bez toho, ne? ;-)

  • Trimila | 10. 4. 2014 14:18

    Ocet ne, to není zelí. :-)

  • milanpancho | 31. 10. 2013 14:43

    Souhlasím s česnekem,ještě bych dochutil octem

  • ******** | 18. 1. 2013 18:02

    co znamená přiměřeně :-!

  • jedno | 29. 11. 2012 19:06

    kapusta http://cs.wikipedia.org/wiki/Kapusta_(zelenina) zelí http://cs.wikipedia.org/wiki/Hl%C3%A1vkov%C3%A9_zel%C3%AD

  • lb | 24. 11. 2012 17:31

    savoy cabbage je naše kapusta ;-)

  • franta | 20. 11. 2012 13:16

    Jsem amateur a zije v zahranici. Muze mi nekde vysvetlit jaky je rozdil mezi zelenym ci savojskym zelim (ktere se zde prodava) - a kapustou? Ja to hledal ve slovniku a nic nenasel. Diky za eventualni ifno.

  • pepíno | 5. 7. 2012 15:55

    KAPUSTA je Slovensky ZELÍ.... :-P

  • Libor | 26. 11. 2011 20:56

    vynikající :-)

  • Lída | 12. 10. 2011 08:40

    Úplně přesně,tak jí děláme na Jihu čech.Místo mouky(zápražky) dáváme řidší světle hnědou jíšku a nebo zapéct v troubě s rozšlehanýma vejci,jako přílohu vařené brambory.

  • Doomkaa
    Doomkaa | 8. 10. 2011 13:33

    Na závěr jsem to zahustila moukou rozmíchanou ve smetaně a přidala slaninu a česnek. Děkuji za super recept ! Jako přílohu jsem zvolila opečený špěkáček. Děkuji a doporučuji dále :)

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:03

    Jen ať kecá, kdyby sem nikdo nic nenapsal, nebyly by recepty a do koho bys potom rejpala? :-\

  • Mirka | 3. 10. 2011 14:01

    Super, takhle přesně si to představuju a už to buble na plotně :-)

  • michal jakouš | 21. 11. 2009 16:01

    vyborne vyzkouseno se slaninou i bez a vzdy skvele

  • Irena * | 6. 7. 2008 09:31

    Kapustu dělám také na vyškvařené slanině, přidávám brambory a nakonec i na kousky nakrájenou a opečenou klobásku. Samozřejmě česnek nesmí chybět. Je vše v jednom hrnci a pak už stačí případně ohřát v mikrovlnce.

  • Michal Pohl | 11. 7. 2007 16:57

    Kapustu dělám stejně jako babka Blažková, před dokončením přidávám trošku strouhaného muškátového oříšku.

  • zita matejkova | 8. 3. 2007 16:20

    To je pravda,jinak jí ani nedělám.

  • MarcelaS | 8. 3. 2007 16:08

    Kdo si chcete pochutnat, zkuste recept, který popisuje tady v diskusi Blažková, je opravdu vynikající, dávám 1*.A děkuju, zařadila jsem tento recept do našeho jídelníčku. Doporučuju!

  • Lenka Kristová | 21. 2. 2007 11:42

    Ivo, kapusta hořkne dlouhým vařením. Měla by se vařit bez poklice, pokud by vám vadil zápach, dá se zmírnit přidáním trochy cukru hned v začátku vaření.

  • Iva | 21. 2. 2007 10:55

    Stává se mi že je kapusta hořká, proč?

  • Anna Doležalová | 31. 1. 2007 15:58

    Paní Lado Kovářová, co rodina, co kraj, to jinak vařená kapusta a jinak vařené zelí. U nás v rodině se kapusta vařila vždy takto: kapustu nakrájet, osolit, přidat pepř, bramboru jen jednu na zlepšení chuti a dát vařit. Potom slít ne úplně a dát zásmažku 1 - 2 lžíce a česněk tak 2 - 3 stroužky podle velikosti. Potom podle potřeby nalít trochu vody. Ještě chvíli povařit a podávat s pečeným masem, bramborem, nebo opečeným buřtem.

  • Martina W. | 31. 1. 2007 14:48

    Se slaninkou jedna báseň. Mňam!

  • Věra | 4. 9. 2006 13:52

    Kmín, kmýn i muži mají své dny Možná už zítra by bylo s měkkým.. :-)))

  • Jana z VM | 4. 9. 2006 13:21

    Miloslave, Miloslave, pokud dáváte do kapusty kmýn, tak to je dost tvrdý, ne?? Co takhle kmín !!!

  • Tereza Jarčušková | 4. 9. 2006 13:08

    Robím ako babka Blažková, cesnak je samozrejmý, zahusťujem smotanou s múkou ako Naďa a pridávam zemiačky ako Mirka. Aj rascu. Nakoniec ochucujem štipkou cukru a octom. Miloslav a Martinka , prosím, prečo by kel mal byť kyslý ?

  • Miloslav XXXXXX | 4. 9. 2006 12:43

    Do kapusty se nedává ocet a nebude kyselá zkuste pro chuť trošku kmýnu.

  • Mirka | 24. 6. 2006 20:05

    Ahoj Martino, už je to sice měsíc, ale možná si to ještě někdy přečteš. Já přidávám při vaření do kapusty asi 2 brambory nakrájené na drobné kousky. A hele, nepleteš ty si náhodou kapustu s kyselým zelím? Ona totiž kapusta nemá důvod být kyselá.

  • Martina Kleinová | 29. 5. 2006 12:08

    Hele muzete mi poradit jak spravit aby kapusta nebyla až tak moc kyselá? Díky

  • Eva | 2. 2. 2006 10:55

    zkuste přidat na závěr utřený stroužek nebo dva česneku ( v tom případě míň solit)

  • Karel Nevrlý | 2. 2. 2006 10:46

    Boží šlichta, ještě oprančená klobása a chlebík a dobře vychlazenou 11%

  • Jirka | 23. 10. 2005 10:21

    Našel jsem co jsem chtěl, jdu k plotně na kapustu ala "babka Blažková", ta slanina se mi moc zamlouvá a sliny jen tečou při pomyšlení na tu dobrotu zadělanou smetanou.

  • Anonym | 28. 7. 2005 16:38

    Místo mouky přidávám vejce a na hrubo česnek

  • Naďa | 23. 2. 2005 15:22

    Dělám kapustu tak,jak babka Blažková,moje sousedka mi poradila,zatřít ji smetanou s rozkvedlanou moukou.Je výtečná! Zkuste!

  • Dana M. | 23. 2. 2005 12:34

    Dělám stejným způsobem jako babka Blažková - je to výborné k pečenému masu a bramborám. Ten česnek považuji za samozřejmost, masoxu dávám třeba jen půlku a ještě dochucuji vegetou.

  • Alena | 23. 2. 2005 10:14

    Hele ty Perlo, už jsi zkusila co napsala babka Blažková ? Je to dobrý postup, tak nezáviď kdo je nejmoudřejší a zkus a uvidíš ty připravená do všeho....

  • Perla | 23. 2. 2005 08:41

    Nojo, seš nejmoudřejší a hlavně vždy připravená do všeho kecat

  • babka Blažková | 30. 11. 2004 14:54

    Úplně jinak. Nejdříve rozškvařit slaninu (uzený špek), na slanině osmahnout cibulku dozlatova, pak teprve přidat kapustu. Podlít vodou a přidat kostku masoxu (nebo bujónu, podle chuti), podusit doměkka, kdo to má rád, může přidat stroužek česneku, zaprášit hladkou moukou, nechat zabublat, odstavit, hotovo.

  • Alena Gajdáčková | 4. 7. 2004 19:20

    Dušená kapusta je skvělá,ale zkus jí uvařenou pomlít a během dušení tam přidej na kousky nakrájenou vyškvařenou slaninu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Salámy a šunky Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kapusta Máslo Rostlinný olej Špekáček Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské sendviče

Selské sendviče

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Oreo muffiny

Oreo muffiny

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

91
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
46
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Kuřecí "Matteo" roládky
Kuřecí "Matteo" roládky
30
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Exotická party ve Varech: Kdo si za nejdivočejší model zaslouží jedničku?

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Šok vdovy po Formanovi (†86) Martiny: Doma ji navštívil medvěd! Dostal se na terasu a…

Šok vdovy po Formanovi (†86) Martiny: Doma ji navštívil medvěd! Dostal se na terasu a…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Úplněk v Kozorohu přinese zásadní rozhodnutí týkající se kariéry, životních cílů a poslání

Další doporučené recepty:

Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kapusta se slaninou
Dušená kari z dýně v mletém mase
Dušená kari z dýně v mletém mase
  • Recepty.cz
  • Dušená kapusta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact