• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší

autor: JirikD
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 20
doba přípravy: 165 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 4
      ks hovězí líčka
    • mořská sůl
    • pepř mletý čerstvě
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 0,50
      ks celer menší
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • 2
      ks cibule nakrájené nadrobno
    • 2
      stroužek česnek nakrájené nadrobno
    • 1
      ks bobkový list
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l červené víno
    • 700
      ml hovězí vývar
    • 4
      lžíce máslo vychlazené, nakrájené na kostičky
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 12
      ks čerstvé žampiony
    • 1
      lžíce petrželová nať hladkolistá

Postup přípravy receptu

1
Hovězí líčka očistěte, osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm líčka ze všech stran dohněda. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do hrnce nasypte na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahněte ji dozlatova. Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte do červena. Přidejte celé divoké koření, tymián, rozmarýn a rajský protlak a míchejte ještě asi minutu. Zalijte vínem, přiveďte k varu a vařte, až se objem sníží na třetinu (trvá to asi 30 minut).
2
Vraťte do hrnce opečená líčka, zalijte je vývarem. Přiklopte a dejte je dusit do trouby předehřáté na 140 stupňů asi 2 hodiny doměkka. Poté líčka vyndejte na talíř a omáčku přeceďte přes jemné síto. Dotáhněte solí, pepřem, případně lehounce oslaďte, aby omáčka získala ještě lepší chuť. Těsně před podáváním do horké omáčky zašlehejte 2 lžíce másla.
3
Na 2 lžících másla zprudka opečte žampiony dozlatova, osolte a opepřete a posypte nasekanou petrželkou.
4
Podávejte s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Losos v koprové marinádě s bramborovou kaší s pohankou

Losos v koprové marinádě s…

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JakubP | 3. 9. 2016 12:14

    Vyzkoušel jsem, super recept, jen místo kaše jsem udělal šťouchačky s pórkem. Všem to moc chutnalo <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Cukr krupice Hovězí líčka Hovězí vývar Máslo Mořská sůl Mrkev Nové koření Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Petržel Petrželová nať Rajský protlak Rozmarýn Snítka tymiánu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Plněný hermelín II.

Plněný hermelín II.

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

60
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Kuřecí nudličky v pepřové omáčce
Kuřecí nudličky v…
25
Severoafrická cizrnová polévka
Severoafrická cizrnová…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí líčka na víně s bramborovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact