• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí kližka na špeku
Napište svůj komentář k receptu

Dušená hovězí kližka na špeku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 23
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 850
      g hovězí kližka
    • 85
      g uzený špek
    • 350
      g cibule
    • 30
      g česnek 25 -
    • rozmarýn dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar nebo voda, dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení si pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po osmažení cibule přidáme maso do hrnce též osmažit ze všech stran. Během smažení přidáme drobně nasekaný rozmarýn a ke konci smažení i nasekaný oloupaný česnek.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Promícháme, necháme rozvonět, přilijeme cca 1,5 dl vývaru nebo vody a na mírném plameni a pod poklicí dusíme doměkka, za občasného promíchání a případného podlití, dusíme maso doměkka. Masové kostky by se neměly rozpadat, ale pod hranou vidličky by se měly nechat rozpůlit. Prostě šťavnaté a jemné jako dortík :).
3
Maso během dušení nepodléváme příliš, pouze tolik, aby se nám tvořil z rozdušené cibule a česneku sosík. Pokud budeme chtít více sosu a přilijeme i více tekutiny, zahustíme šťávu maličko jíškou a necháme provařit. Dle chuti případně ještě osolíme a opepříme a můžeme podávat.
4
K dušené kližce se hodí noky, rýže, brambory, ale klidně i bramborová kaše. Prostě uděláme takovou přílohu, která nám vyhovuje.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Dušené hovězí na pivu s mrkví

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí kližka Pepř mletý Rozmarýn Sůl Uzený špek Vývar

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Italské kuře

Italské kuře

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

33
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
23
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
23
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
23
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená kapusta
Dušená kapusta
Dušená kapusta na slanině
Dušená kapusta na slanině
  • Recepty.cz
  • Dušená hovězí kližka na špeku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact