Maso odblaníme a nakrájíme na menší kousky, které osolíme,opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté maso osmahneme do hněda na rozehřátém sádle a nadrobno nakrájené slanině. Jakmile je maso osmahlé dáme jej bokem, výpek zalijeme bílím vínem přidáme kmín, nové koření, pár kuliček celého pepře, majoránku a bujón rozpuštěný v teplé vodě. Necháme to celé zpěnit aby se vypařil alkohol, poté přidáme 4 větší stroužky česneku a maso.
To vše na mírném ohni dusíme cca 1,5 hodiny za občasného míchání a podlévání vodou případně vývarem. Až je maso měkké, přidáme na větší kusy pokrájenou mrkev a brambory (lepší jsou mladé i se šlupkou),vše necháme povařit do změknutí a zredukování šťávy na hustší omáčku.
3
Podáváme samostatně nebo čerstvým chlebem.Můžeme ozdobit natí petržele či libečku. Dobrou chuť.