• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená česneková kýta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová kýta lza použít i plec, krkovice nebo karé
    • 2
      ks česnek paličky 1,5 -2
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s rozpáleným tukem (sádlo nebo olej) a osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Maso následně obsypeme pokrájenou cibulí s nasekaným česnekem, krátce, jen dosklovata a za stálého míchání osmažíme, tím sundáme ze dna hrnce nebo pekáčku napečený výpek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Následně podlijeme troškou vody (můžeme použít 10° pivo), zaklopíme a na kamnech na mírném plameni či v předehřáté troubě na 170 °C dusíme, za občasného podlití a otočení masa doměkka, cca 1,5 - 2 hodiny. Kdo si chce tepelnou úpravu urychlit, klidně použije tlakový hrnec. Množství česneku se nebojíme, během dušení ztrácí svou intenzivní chuť.
4
Rozdušená cibule a česnek nám výpek dostatečně zahustí, ale pokud bychom chtěli více sosu - omáčky, výpek trochu více naředíme, následně zahustíme jíškou nebo solamylem a necháme provařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Než se pustíme do krájení masa na plátky, necháme ho v celku odpočinout cca 10-15 minut, půjde nám to pak lépe a použijeme pochopitelně ostrý nůž.
6
Podáváme s noky, gnocchi nebo bramborami, které můžeme před podáváním ve výpeku promíchat... :)

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová kýta

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Makové rohlíčky (Rakousko)

Makové rohlíčky (Rakousko)

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

364
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
15
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…
14
Ostré řízky z krkovice
Ostré řízky z krkovice
12
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact