• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená česneková kýta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová kýta lza použít i plec, krkovice nebo karé
    • 2
      ks česnek paličky 1,5 -2
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s rozpáleným tukem (sádlo nebo olej) a osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Maso následně obsypeme pokrájenou cibulí s nasekaným česnekem, krátce, jen dosklovata a za stálého míchání osmažíme, tím sundáme ze dna hrnce nebo pekáčku napečený výpek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Následně podlijeme troškou vody (můžeme použít 10° pivo), zaklopíme a na kamnech na mírném plameni či v předehřáté troubě na 170 °C dusíme, za občasného podlití a otočení masa doměkka, cca 1,5 - 2 hodiny. Kdo si chce tepelnou úpravu urychlit, klidně použije tlakový hrnec. Množství česneku se nebojíme, během dušení ztrácí svou intenzivní chuť.
4
Rozdušená cibule a česnek nám výpek dostatečně zahustí, ale pokud bychom chtěli více sosu - omáčky, výpek trochu více naředíme, následně zahustíme jíškou nebo solamylem a necháme provařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Než se pustíme do krájení masa na plátky, necháme ho v celku odpočinout cca 10-15 minut, půjde nám to pak lépe a použijeme pochopitelně ostrý nůž.
6
Podáváme s noky, gnocchi nebo bramborami, které můžeme před podáváním ve výpeku promíchat... :)

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová kýta

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prezidentský beránek

Prezidentský beránek

Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
17
Banánové toasty
Banánové toasty
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
15
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact