• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
Napište svůj komentář k receptu

Dušená česneková kýta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg vepřová kýta lza použít i plec, krkovice nebo karé
    • 2
      ks česnek paličky 1,5 -2
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso v celku si nasolíme nejlépe den předem. Před tepelnou úpravou ho ještě dochutíme kmínem a pepřem, poté vložíme do hrnce nebo pekáče s rozpáleným tukem (sádlo nebo olej) a osmažíme ze všech stran dozlatova.
2
Maso následně obsypeme pokrájenou cibulí s nasekaným česnekem, krátce, jen dosklovata a za stálého míchání osmažíme, tím sundáme ze dna hrnce nebo pekáčku napečený výpek.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Následně podlijeme troškou vody (můžeme použít 10° pivo), zaklopíme a na kamnech na mírném plameni či v předehřáté troubě na 170 °C dusíme, za občasného podlití a otočení masa doměkka, cca 1,5 - 2 hodiny. Kdo si chce tepelnou úpravu urychlit, klidně použije tlakový hrnec. Množství česneku se nebojíme, během dušení ztrácí svou intenzivní chuť.
4
Rozdušená cibule a česnek nám výpek dostatečně zahustí, ale pokud bychom chtěli více sosu - omáčky, výpek trochu více naředíme, následně zahustíme jíškou nebo solamylem a necháme provařit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat jíšku

5
Než se pustíme do krájení masa na plátky, necháme ho v celku odpočinout cca 10-15 minut, půjde nám to pak lépe a použijeme pochopitelně ostrý nůž.
6
Podáváme s noky, gnocchi nebo bramborami, které můžeme před podáváním ve výpeku promíchat... :)

RADA: Tip, jak na dokonalé trhané vepřové

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Císařská kýta

Císařská kýta

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drcený kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová kýta

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

65
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
57
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
56
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

Hvězdné manýry Ewy Farny ve Varech: Zákaz focení z blízka!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
Dušená jehněčí kolínka s gremolatou
  • Recepty.cz
  • Dušená česneková kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact