• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
Napište svůj komentář k receptu

Dušená červená řepa / zelí z řepy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g červená řepa oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti
    • ocet dle chuti
    • cukr krupice dle chuti - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.
2
Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její "gró", po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.
3
Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.
4
Recept na zelí z červené řepy jsem včera zaslechl v Prostřeno, které jsem měl puštěné jako zvukovou kulisu při vaření večeře a divil jsem se, že na Recepty.cz ještě není. U nás je velice oblíbené, někdy i více než klasické dušené zelí a tak jsem neváhal a...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pentelka | 5. 12. 2016 11:25

    Výborný recept na červenou řepu i pro ty, kteří ji jinak nemají rádi.

  • Nada | 5. 10. 2016 20:50

    Vyborna priloha <3 Vrele doporucuji <3

  • Andrea | 1. 2. 2016 10:24

    Kdo jí jednou ochutnal, chce jí pořád!!!!!!!!!

  • Urbánková | 4. 11. 2015 08:22

    To nemá chybu! Děkuji za recept :-))

  • Silva | 7. 10. 2015 18:42

    Zkuste ještě zakapnout červeným vínem, nechat zkaramelizovat cukr a kdo má rad, rozinky! Výborná zalezitost :)

  • Dana | 10. 9. 2015 20:11

    Ze zelí z řepy jsem nadšená. Oblíbila si ho celá rodina naše rodina a v neděli jsem ho dělala dokonce i k řízkům a nemělo to chybu. Vřele všem dopručuji, je vynikající.

  • atom | 20. 7. 2015 20:41

    casove bych rekl ze je rychlejsi nez zeli a o chuti se neda ani polemizovat, proste luxus

  • Katka | 18. 6. 2015 19:24

    Fantazie <3. Prudce jedlá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Řepa Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Steak Diane

Steak Diane

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Kuřecí paličky s rajčaty a paprikou

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
30
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
30
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact