• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
Napište svůj komentář k receptu

Dušená červená řepa / zelí z řepy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 58
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g červená řepa oloupaná
    • 1
      ks cibule větší
    • olej nebo sádlo
    • sůl
    • drcený kmín dle chuti
    • ocet dle chuti
    • cukr krupice dle chuti - nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.
2
Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její "gró", po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.
3
Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.
4
Recept na zelí z červené řepy jsem včera zaslechl v Prostřeno, které jsem měl puštěné jako zvukovou kulisu při vaření večeře a divil jsem se, že na Recepty.cz ještě není. U nás je velice oblíbené, někdy i více než klasické dušené zelí a tak jsem neváhal a...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pentelka | 5. 12. 2016 11:25

    Výborný recept na červenou řepu i pro ty, kteří ji jinak nemají rádi.

  • Nada | 5. 10. 2016 20:50

    Vyborna priloha <3 Vrele doporucuji <3

  • Andrea | 1. 2. 2016 10:24

    Kdo jí jednou ochutnal, chce jí pořád!!!!!!!!!

  • Urbánková | 4. 11. 2015 08:22

    To nemá chybu! Děkuji za recept :-))

  • Silva | 7. 10. 2015 18:42

    Zkuste ještě zakapnout červeným vínem, nechat zkaramelizovat cukr a kdo má rad, rozinky! Výborná zalezitost :)

  • Dana | 10. 9. 2015 20:11

    Ze zelí z řepy jsem nadšená. Oblíbila si ho celá rodina naše rodina a v neděli jsem ho dělala dokonce i k řízkům a nemělo to chybu. Vřele všem dopručuji, je vynikající.

  • atom | 20. 7. 2015 20:41

    casove bych rekl ze je rychlejsi nez zeli a o chuti se neda ani polemizovat, proste luxus

  • Katka | 18. 6. 2015 19:24

    Fantazie <3. Prudce jedlá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Řepa Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Zelenina Zeleninové Bezmasá jídla Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cibule Cukr krupice Drcený kmín Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Dietní bramborový salát bez majonézy a jogurtu

Dietní bramborový salát bez majonézy…

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

514
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
478
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
257
Houbové lívance
Houbové lívance
134
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
73
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Další doporučené recepty:

Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka
Dušená hovězí kližka na špeku
Dušená hovězí kližka na špeku
  • Recepty.cz
  • Dušená červená řepa / zelí z řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact