• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
Napište svůj komentář k receptu

DUO řezy

autor: SKSandy
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
DUO řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • První těsto
    • 1
      ks makovník (směs vitna)
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Druhé těsto
    • 160
      g cukr krupice
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml voda
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 3
      ks vejce
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Těsto na makovník připravíme dle návodu na obalu.
2
Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Do odvážené mouky rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.
3
Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto.
4
Vložíme do trouby rozpálené na 190 °C a upečeme.
5
Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Duo bábovka

Duo bábovka

Duo buchty

Duo buchty

Smetanové duo kuře

Smetanové duo kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 16. 1. 2013 19:41

    Makovnik jsem upekla podle receptu na makovnik, pak podle receptu a je to velikánská dobrota!!! :-P :-* :-P

  • Zdeňka | 26. 2. 2008 21:58

    Výborná buchta,peču ji už dlouho,recept mám z České hospodyňky,kde byl dlouho na špici mezi nejlepšími recepty.Akorát teď docela podražila směs na makovník,musím zkusit makovou vrstvu podle nějakého receptu na makovník.Jinak řezy jsou nadýchané,vydrží dlouho vláčné a hodně vysoké,takže jsou vhodné i pro větší jedlíky.

  • lenka | 26. 2. 2008 10:41

    Tento recept je převzatý z portálu ceskahospodynka.cz, ale podle tam uveřejněné fotografie je moc pěkný na pohled. Mám na něj již zakoupený makovník, ale stále jsem ho ještě nevyzkoušela. Doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krupice Hnědý rum Makovník (směs Vitna) Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Brokolicová polévka s brambory

Brokolicová polévka s brambory

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Špenátovka

Špenátovka

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

128
Vaječná tlačenka
Vaječná tlačenka
39
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
38
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
37
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
32
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

Nenápadný, ale dojemný detail na krku princezny Kate: Iniciály dětí má stále u sebe!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
Duo buchty
Duo buchty
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a bramborem
Dušená cuketa/patizon s uzeným masem a…
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená červená řepa / zelí z řepy
Dušená česneková kýta
Dušená česneková kýta
  • Recepty.cz
  • DUO řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact