Na druhé těsto si do mísy vložíme 3 žloutky, odvážený krupicový cukr, vanilkový cukr, olej a vše vyšleháme do pěny. Přilijeme vlažnou vodu, rum, citronovou šťávu a znovu zamícháme. Do odvážené mouky rozmícháme prášek do pečiva a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkovou směs postupně promícháváme s moukou a sněhem.
3
Velký a hlubší plech vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Nejdříve na něj rovnoměrně rozprostřeme těsto s mákem, poté navrch rozetřeme piškotové těsto.
4
Vložíme do trouby rozpálené na 190 °C a upečeme.
5
Po vychladnutí moučník potřeme citronovou polevou, kterou připravíme třením moučkového cukru s citronovou šťávou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|16. 1. 2013 19:41
Makovnik jsem upekla podle receptu na makovnik, pak podle receptu a je to velikánská dobrota!!! :-P :-* :-P
Zdeňka
|26. 2. 2008 21:58
Výborná buchta,peču ji už dlouho,recept mám z České hospodyňky,kde byl dlouho na špici mezi nejlepšími recepty.Akorát teď docela podražila směs na makovník,musím zkusit makovou vrstvu podle nějakého receptu na makovník.Jinak řezy jsou nadýchané,vydrží dlouho vláčné a hodně vysoké,takže jsou vhodné i pro větší jedlíky.
lenka
|26. 2. 2008 10:41
Tento recept je převzatý z portálu ceskahospodynka.cz, ale podle tam uveřejněné fotografie je moc pěkný na pohled. Mám na něj již zakoupený makovník, ale stále jsem ho ještě nevyzkoušela. Doporučuji vyzkoušet.