Cukr, žloutky a vanilinový cukr vyšleháme do hladka. Přidáme olej, teplou vodu a do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva. Zašleháme. Přidáme rozinky.
2
Vmícháme sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Vlijeme 1/2 těsta
3
Do druhé poloviny vmícháme kakao (tolik, aby bylo těsto pěkně tmavě hnědé). Druhou polovinu vlijeme na první a stěrku na pár místech "probodneme" do první vrstvy.
4
Formu dáme do vyhřáté trouby a pečeme na mírný plamen, až se těsto nelepí na špejli.
5
Tato bábovka je u nás favoritka, jinou prakticky ani neděláme. Je krásně vláčná a k odpolednímu čaji je to absolutní špica :o)
Bábovku jsem vyzkoušela už samotný obrázek mě nadchnul a začali se mi sbíhat sliny :-) .Těsto mi připadalo velmi vláčné a už na oko vypadalo dobře bábovku jsem upekla a nekonec si celá naše rodina pochutnala ;-) :-[
Tento recept DOPORUČUJI :-) :-) :-) :-)
Bábovka je fakt moc dobrá, dokonce se mi povedlo namíchat světlou část s tmavou tak, že skoro celá bábovka byla tmavá, jen okraj byl světlý.(jako bych dala do formy jen 1mm světlého těstaa zbytek tmavého a nesmíchali se). Moc děkuji za recept!
IRENA KOPECKÁ
|27. 11. 2008 12:58
Bábovka skutečně nemá chybu.Díky
Kateřina Denigrová
|14. 9. 2008 18:21
úplně úžasná bábovka. Mě bábovky moc nejdou, vždycky ji mám tuhou a nic moc. Ale tahle byla jak dech. Fakt supr. Dávám 1.
Tom :P
|13. 4. 2008 12:17
hele,ty kytky se maji jist taky? :D
Veronika Huťková
|16. 2. 2008 07:24
já péct neumím a přesto se podařila na jedničku a je výborná! Doporučuji všem!
Káča
|23. 10. 2007 15:28
Jsem moc ráda, že chutnalo. A dobrý nápad s tou skořicí, vyzkouším :o)
Janča Parýzková
|23. 10. 2007 12:46
vyzkoušela jsem a je výborná. Dostupné ingredience, což je při dnešních cenách docela důležité. Já jsem ještě do těsta přidala skořici a výsledek mě, i celou naši početnou rodinu, nadchnul. Díky za recept