• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dunajské vlny s třešněmi
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské vlny s třešněmi

autor: Emílie M.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské vlny s třešněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 250
      g hera
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 375
      g hladká mouka
    • 150
      ml mléko
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 20
      g kakao
    • 2
      ks kompotované třešně
  • krém
    • 120
      g máslo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 1
      ks citronová šťáva šťáva z 1/2 citronu
  • poleva
    • 400
      g čokoláda na vaření
    • ztužený tuk

Postup přípravy receptu

1
Změklé máslo vyšleháme s oběma cukry do pěny. Do vzniklého krému zašleháme žloutky. Z bílků připravíme sníh. Do pěny vmícháme polovinu sněhu, mouky a mléka, Přidáme zbylý sníh, mouku a spráškem do pečiva a polovinu zbylého mléka.
2
Asi 2/3 těsta rozetřeme na pekáč vyložený pečícím papírem, do zbylého těsta vmícháme kakao a zbytek mléka. Tmavé těsto rozetřeme na světlé a zatlačíme třešně. Pečeme při 160°C asi 45 minut.Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
3
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, vanilkový cukr, a šťávu z citronu. Krém rozetřeme na korpus a necháme ztuhnout.Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk. Přidáme na kostky rozlámanou čokoládu. Jakmile se rozpustíme nalijeme na krém a necháme ztuhnout nejlépe do 2. dne
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

Rychlá bublanina s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Orina
    Orina | 4. 7. 2014 14:39

    Výborná, hodně sytá záležitost. :-) Na krém jsem dala méně másla, ani ne polovinu udávaného cukru, dva tvarohy a i tak to bylo sladké až až. Doporučuji do krému nezapomenout ten citron, dodá tomu supr chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Svačina Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda na vaření Hera Hladká mouka Kakao Kompotované třešně Máslo Měkký tvaroh Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Špízy se sýrem a uzeninou

Špízy se sýrem a uzeninou

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

82
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
50
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
46
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
45
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
45
Slávky na víně se salátem Choriatiki
Slávky na víně se…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Generace na nože: Proč si v práci lezeme na nervy kvůli věku?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Duo bábovka
Duo bábovka
Duo buchty
Duo buchty
DUO řezy
DUO řezy
  • Recepty.cz
  • Dunajské vlny s třešněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact