• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské meruňkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • meruňky větší sklenice
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
  • Poleva
    • 90
      g ztužený tuk
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.
2
Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.
3
Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 1. 2007 13:56

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  • Lenka | 3. 1. 2007 12:28

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  • Jana | 9. 8. 2006 20:25

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  • Maruš | 9. 8. 2006 20:02

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  • Milan Daniel | 9. 8. 2006 19:16

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

  • Jana | 7. 8. 2006 12:08

    Dunajské vlny peču občas také,tady je plně na místě množství tuku v těstě,a také v krému,ani já neubírám,ale z tohoto množství upečete plný pekáč sytého moučníku a je nemožné,sníst ho sám.Já to řeším tak,že něco dám sousedům,něco vezmu do práce a část zbaští budoucí zeť.A když přece zbyde,dám to do mrazáku.Pokud byste se nechtěl dělit s nikým,upečte prostě z menšího množství surovin.

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:44

    Nesouhlasím s panem M. D. a rozhodně nevaruji před přípravou. Moučník dělám již řadu let a nikdo si ještě nestěžoval. Samozřejmě moučník nesmíte ládovat sám. Zkuste se rozdělit!

  • Milan Daniel | 6. 8. 2006 11:18

    Důrazně varuji před přípravou tohoto moučníku. Hledal jsem, jak využít posledních letošních meruněk a oko mi padlo na recept který vypadal lákavě. Teprve při přípravě jsem dospěl k informaci, že kromě čtvrt kila Hery musím dát do krímu čtvrt kila másla a na polevu ještě 9 dkg tuku. Celekm tedy skoro 60 dkg tuku! To je energetická puma! Včera jsem snědl dva kousky a byl jsem plný. Dnes jeden, a jsem plný. Zítra zbytek pravděpodobně vyhodím, nebo ho nabídnu nějaké anorektičce.

  • Di | 11. 3. 2006 08:25

    Tou obměnou mohou být například broskve místo meruněk. Ty jsou v mém receptu.

  • Anonym | 10. 3. 2006 23:26

    Ten recept znám také jako dunajské vlnky s malými obměnami, je vynikající a oblíbený všemi komu jsem ho nabídla

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:33

    Á, to sú Dunajské vlny, sú veľmi dobré, doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Lasagne s rajčaty

Lasagne s rajčaty

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Nektarinkový koláč

Nektarinkový koláč

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

69
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
50
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
46
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Tajemný předmět na gauči Hany Mašlíkové vyvolal diskuze: Ukázala více, než chtěla?!

Tajemný předmět na gauči Hany Mašlíkové vyvolal diskuze: Ukázala více, než chtěla?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact