• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Dunajské meruňkové řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dunajské meruňkové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks hera
    • 150
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 7
      ks mléko
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce kakao
    • meruňky větší sklenice
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
  • Poleva
    • 90
      g ztužený tuk
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Vyšleháme heru, cukr, 4 žloutky, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva a sníh. Vytvořené těsto rozdělíme na polovinu. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme první polovinu světlého těsta pak nalijeme druhou polovinu těsta obarvenou kakaem a poklademe kousky meruněk. Upečeme. Na vychladlý piškot dáme krém a polevu.
2
Krém: uvaříme pudink a do vychladlého vyšleháme máslo.
3
Poleva: rozpustíme tuk, cukr, kakao, mléko a zahustíme solamylem. Nevaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Meruňkové kefírové řezy

Meruňkové kefírové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 3. 1. 2007 13:56

    Udělejte piškot nebo olejový piškot místo těžšího třeného těsta, krém odlehčete rostlinným tukem a třeba jen pokapejte čokoládou. Upečtě jen z poloviny těsta do dortové formy, jak radí Jana. A hlavně nepečte v době, kdy si náš žaludek ještě ani trochu neoddechl po vánočních dobrotách!!

  • Lenka | 3. 1. 2007 12:28

    Včera jsem upekla a můžu vám říci, UŽ NIKDY VÍCE!!! Snědla jsem pouhé 3 kousky a můj žaludek to nemohl strávit. To samé ěl i manžel a ten toho spořádá. Těžký moučník a jak píše p. Milan energetická puma. Možná jiné těsto by bylo lepší!

  • Jana | 9. 8. 2006 20:25

    Na rychlé špunty?Klidně,nemám to do Chrudimi daleko.A co se týče těchto řezů,peču je jen na vyjímečné události.Tvarohovou bublaninou byste mě uctil,díky.Přeji vám příjemné kuchtění.

  • Maruš | 9. 8. 2006 20:02

    Pane Milane,víte jak to je,co je dobré,tak je většinou nezdravé.Teď záleží,jak často hřešíme a kolik toho zkonzumujeme.2/3 cholesterolu si tělo vyrábí samo a 1/3 je možné ovlivnit stravou.Tak potom je třeba vybírat recepty s malým množstvím žloutků,nebo je nahrazovat Vajohitem(kde to jde) a spíš dělat těsta s menším množstvím oleje.A co jde nahradit zdravější potravinou,tak to udělat..No,jak hrozí ty špunty,tak člověk by měl pro zdraví něco dělat a vybírat si už dopředu vhodnou stravu.

  • Milan Daniel | 9. 8. 2006 19:16

    Ale milé dámy, já se dělím rád, nikoliv však o špunty na cévy. To je dar z rodu danajských (dunajských?). Třeba taková tvarohová bublanina... Nebudete mít cestu kolem Chrudimi? Rád bych vás obě pozval!

  • Jana | 7. 8. 2006 12:08

    Dunajské vlny peču občas také,tady je plně na místě množství tuku v těstě,a také v krému,ani já neubírám,ale z tohoto množství upečete plný pekáč sytého moučníku a je nemožné,sníst ho sám.Já to řeším tak,že něco dám sousedům,něco vezmu do práce a část zbaští budoucí zeť.A když přece zbyde,dám to do mrazáku.Pokud byste se nechtěl dělit s nikým,upečte prostě z menšího množství surovin.

  • Ivana K. | 7. 8. 2006 08:44

    Nesouhlasím s panem M. D. a rozhodně nevaruji před přípravou. Moučník dělám již řadu let a nikdo si ještě nestěžoval. Samozřejmě moučník nesmíte ládovat sám. Zkuste se rozdělit!

  • Milan Daniel | 6. 8. 2006 11:18

    Důrazně varuji před přípravou tohoto moučníku. Hledal jsem, jak využít posledních letošních meruněk a oko mi padlo na recept který vypadal lákavě. Teprve při přípravě jsem dospěl k informaci, že kromě čtvrt kila Hery musím dát do krímu čtvrt kila másla a na polevu ještě 9 dkg tuku. Celekm tedy skoro 60 dkg tuku! To je energetická puma! Včera jsem snědl dva kousky a byl jsem plný. Dnes jeden, a jsem plný. Zítra zbytek pravděpodobně vyhodím, nebo ho nabídnu nějaké anorektičce.

  • Di | 11. 3. 2006 08:25

    Tou obměnou mohou být například broskve místo meruněk. Ty jsou v mém receptu.

  • Anonym | 10. 3. 2006 23:26

    Ten recept znám také jako dunajské vlnky s malými obměnami, je vynikající a oblíbený všemi komu jsem ho nabídla

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 12:33

    Á, to sú Dunajské vlny, sú veľmi dobré, doporučujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Kakao Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový pudink Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Lehká rajská omáčka

Lehká rajská omáčka

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Výborný dresing
Výborný dresing
71
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
67
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila poletí dolů
Smoothie na hubnutí? Vyberte si správně a kila…
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
AHA.cz Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Tajná večeře Douglase s Gottovou! Ochranka promluvila

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Farma Česko odhaluje soutěžící: Mary z Bachelora i finalistka drsné show Survivor!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

Meghan odhalila soukromé fotky rodiny: Harry vás doslova dojme!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

7 jmen, jejichž nositelky patří mezi největší svůdnice. Tyto ženy působí na muže jako magnet!

  • Recepty.cz
  • Dunajské meruňkové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact