• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 420
      g hladká mouka 370-420
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
2
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme přejít mírný var a dáme vystydnout a ztuhnout. Pak do něj uděláme dva otvory a syrovátku vylijeme. Dáme znovu mírně vařit, sbíráme pěnu. Máslo je čisté, žluté a pěkně voní. Necháme opět ztuhnout, skladujeme dobře přikryté, abych nenachytalo pachy.
3
Pak postupně zašleháváme žloutky jeden po druhém, strouhanou kůru z půlky citronu a moučkový cukr. Přisypeme mouku, zamícháme a vysypeme na vál. Vypracujeme rychle těsto. Tvoříme kuličky (velikost asi jako malý vlašský ořech), dáme na plech vyložený pečicím papírem, do každé uděláme vařečkou důlek a upečeme do zlatova (150-160 °C). Do prochladlých koláčků dáme kousek zavařeniny a nacukrujeme. Nepotřebujou žádné rozležení, podáváme ihned.
4
Recept pochází k kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Důlkové cukroví

Důlkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 7. 9. 2007 12:40

    hela....boze....tak to som vo vasom klube...na mladost uz len spominam....povedzme ze citam najskor komponenty a potom reakcie, a na zaklade toho riesim aj varenie...takze to skratim....sme velmi velmi prakticke pretoze sa nechame poucit skusenostami a usporne, pretoze najprv pozrieme co do toho ide....no skoda je nas ...:o)))))))prijemny zivot, bolo to s Vami velmi velmi prijemne.

  • Hela - | 7. 9. 2007 11:40

    Míno, vy mi nepřipadáte jako idiot, asi jste mladá, nebo zamilovaná, nebo obojí. To já si pak připadala jako snaživý blbec, že něco vysvětluju a sama si recept nepřečtu. Ale bohužel už nejsem ani mladá, ani zamilovaná!

  • mina kubikova | 6. 9. 2007 12:20

    hela...velmi pekne vam dakujem, hoci vam musim pripadat ako idiot, pretoze v recepte je to velmi jasne popisane.....no....nabuduce aby som sa vyhla totalnemu znemozneniu, budem citat pozorne.....prijemny den

  • Hela - | 6. 9. 2007 10:13

    Ještě jednou pro Mínu: Míno, já se tady angažuju a vysvětluju, co je to přepuštěné máslo a přitom to máš v receptu jasně popsané! Já četla jen komentáře a ne recept.

  • Hela - | 5. 9. 2007 15:43

    Pro Minu: Na mírném ohni rozpustíš obyč máslo, stáhneš z ohně a necháš ztuhnout (když pospícháš tak např. v lednici). Máslo nahoře ztuhne a dole zůstane"voda". Vodu vyleješ a máš přepuštěné máslo! Kdysi se prodávalo máslo II. - a to bylo přepuštěné, proto se mu říkalo "na vaření!

  • mina kubikova | 5. 9. 2007 11:19

    boze.......objasni mi niekto co je to prepustene maslo?????????????

  • Taťána | 13. 7. 2006 11:14

    Jsem v "Receptech" poprvé, ale tyhle "ďolíčky", jak se u nás říkalo, bych tu rozhodně nečekala. Jsem nadšena, myslela jsem, že to nikdo nezná. Není lepší cukroví. A nejlepší je s meruňkovou!!

  • Jana Tichá | 23. 1. 2006 13:39

    Přepouštění másla nezabere moc času. Alespoň já jsem se s tím moc nepárala. Dřív si s tím museli opravdu dát práci, jestli nechtěli, aby se jim zásoba másla zkazila.Přepustila jsem si ho víc. Zbytek mám uchovaný v lednici a využiju ho na krupicovou kaši nebo na ovocné knedlíky.

  • Anonym | 23. 1. 2006 12:59

    Toho času jen na přepouštění a tuhnutí másla!!Ale jinak budou určitě výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Mandlový dort DIA

Mandlový dort DIA

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na…
28
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
28
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
24
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
23
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky z remosky s…
Důlkové cukroví
Důlkové cukroví
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact