• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 420
      g hladká mouka 370-420
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
2
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme přejít mírný var a dáme vystydnout a ztuhnout. Pak do něj uděláme dva otvory a syrovátku vylijeme. Dáme znovu mírně vařit, sbíráme pěnu. Máslo je čisté, žluté a pěkně voní. Necháme opět ztuhnout, skladujeme dobře přikryté, abych nenachytalo pachy.
3
Pak postupně zašleháváme žloutky jeden po druhém, strouhanou kůru z půlky citronu a moučkový cukr. Přisypeme mouku, zamícháme a vysypeme na vál. Vypracujeme rychle těsto. Tvoříme kuličky (velikost asi jako malý vlašský ořech), dáme na plech vyložený pečicím papírem, do každé uděláme vařečkou důlek a upečeme do zlatova (150-160 °C). Do prochladlých koláčků dáme kousek zavařeniny a nacukrujeme. Nepotřebujou žádné rozležení, podáváme ihned.
4
Recept pochází k kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Důlkové cukroví

Důlkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 7. 9. 2007 12:40

    hela....boze....tak to som vo vasom klube...na mladost uz len spominam....povedzme ze citam najskor komponenty a potom reakcie, a na zaklade toho riesim aj varenie...takze to skratim....sme velmi velmi prakticke pretoze sa nechame poucit skusenostami a usporne, pretoze najprv pozrieme co do toho ide....no skoda je nas ...:o)))))))prijemny zivot, bolo to s Vami velmi velmi prijemne.

  • Hela - | 7. 9. 2007 11:40

    Míno, vy mi nepřipadáte jako idiot, asi jste mladá, nebo zamilovaná, nebo obojí. To já si pak připadala jako snaživý blbec, že něco vysvětluju a sama si recept nepřečtu. Ale bohužel už nejsem ani mladá, ani zamilovaná!

  • mina kubikova | 6. 9. 2007 12:20

    hela...velmi pekne vam dakujem, hoci vam musim pripadat ako idiot, pretoze v recepte je to velmi jasne popisane.....no....nabuduce aby som sa vyhla totalnemu znemozneniu, budem citat pozorne.....prijemny den

  • Hela - | 6. 9. 2007 10:13

    Ještě jednou pro Mínu: Míno, já se tady angažuju a vysvětluju, co je to přepuštěné máslo a přitom to máš v receptu jasně popsané! Já četla jen komentáře a ne recept.

  • Hela - | 5. 9. 2007 15:43

    Pro Minu: Na mírném ohni rozpustíš obyč máslo, stáhneš z ohně a necháš ztuhnout (když pospícháš tak např. v lednici). Máslo nahoře ztuhne a dole zůstane"voda". Vodu vyleješ a máš přepuštěné máslo! Kdysi se prodávalo máslo II. - a to bylo přepuštěné, proto se mu říkalo "na vaření!

  • mina kubikova | 5. 9. 2007 11:19

    boze.......objasni mi niekto co je to prepustene maslo?????????????

  • Taťána | 13. 7. 2006 11:14

    Jsem v "Receptech" poprvé, ale tyhle "ďolíčky", jak se u nás říkalo, bych tu rozhodně nečekala. Jsem nadšena, myslela jsem, že to nikdo nezná. Není lepší cukroví. A nejlepší je s meruňkovou!!

  • Jana Tichá | 23. 1. 2006 13:39

    Přepouštění másla nezabere moc času. Alespoň já jsem se s tím moc nepárala. Dřív si s tím museli opravdu dát práci, jestli nechtěli, aby se jim zásoba másla zkazila.Přepustila jsem si ho víc. Zbytek mám uchovaný v lednici a využiju ho na krupicovou kaši nebo na ovocné knedlíky.

  • Anonym | 23. 1. 2006 12:59

    Toho času jen na přepouštění a tuhnutí másla!!Ale jinak budou určitě výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Špaldové housky

Špaldové housky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
23
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
23
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
22
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky z remosky s…
Důlkové cukroví
Důlkové cukroví
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact