• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Napište svůj komentář k receptu

Důlkové koláčky M.D. Rettigové

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Důlkové koláčky M.D. Rettigové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 140
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 420
      g hladká mouka 370-420
    • zavařenina

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme přepuštěné a čerstvé máslo a našleháme.
2
Přepuštěné máslo: kostku másla nakrájíme do rendlíku a na mírném plameni rozpustíme, necháme přejít mírný var a dáme vystydnout a ztuhnout. Pak do něj uděláme dva otvory a syrovátku vylijeme. Dáme znovu mírně vařit, sbíráme pěnu. Máslo je čisté, žluté a pěkně voní. Necháme opět ztuhnout, skladujeme dobře přikryté, abych nenachytalo pachy.
3
Pak postupně zašleháváme žloutky jeden po druhém, strouhanou kůru z půlky citronu a moučkový cukr. Přisypeme mouku, zamícháme a vysypeme na vál. Vypracujeme rychle těsto. Tvoříme kuličky (velikost asi jako malý vlašský ořech), dáme na plech vyložený pečicím papírem, do každé uděláme vařečkou důlek a upečeme do zlatova (150-160 °C). Do prochladlých koláčků dáme kousek zavařeniny a nacukrujeme. Nepotřebujou žádné rozležení, podáváme ihned.
4
Recept pochází k kuchařky M.D. Rettigové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Důlkové koláčky

Důlkové koláčky

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Důlkové cukroví

Důlkové cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 7. 9. 2007 12:40

    hela....boze....tak to som vo vasom klube...na mladost uz len spominam....povedzme ze citam najskor komponenty a potom reakcie, a na zaklade toho riesim aj varenie...takze to skratim....sme velmi velmi prakticke pretoze sa nechame poucit skusenostami a usporne, pretoze najprv pozrieme co do toho ide....no skoda je nas ...:o)))))))prijemny zivot, bolo to s Vami velmi velmi prijemne.

  • Hela - | 7. 9. 2007 11:40

    Míno, vy mi nepřipadáte jako idiot, asi jste mladá, nebo zamilovaná, nebo obojí. To já si pak připadala jako snaživý blbec, že něco vysvětluju a sama si recept nepřečtu. Ale bohužel už nejsem ani mladá, ani zamilovaná!

  • mina kubikova | 6. 9. 2007 12:20

    hela...velmi pekne vam dakujem, hoci vam musim pripadat ako idiot, pretoze v recepte je to velmi jasne popisane.....no....nabuduce aby som sa vyhla totalnemu znemozneniu, budem citat pozorne.....prijemny den

  • Hela - | 6. 9. 2007 10:13

    Ještě jednou pro Mínu: Míno, já se tady angažuju a vysvětluju, co je to přepuštěné máslo a přitom to máš v receptu jasně popsané! Já četla jen komentáře a ne recept.

  • Hela - | 5. 9. 2007 15:43

    Pro Minu: Na mírném ohni rozpustíš obyč máslo, stáhneš z ohně a necháš ztuhnout (když pospícháš tak např. v lednici). Máslo nahoře ztuhne a dole zůstane"voda". Vodu vyleješ a máš přepuštěné máslo! Kdysi se prodávalo máslo II. - a to bylo přepuštěné, proto se mu říkalo "na vaření!

  • mina kubikova | 5. 9. 2007 11:19

    boze.......objasni mi niekto co je to prepustene maslo?????????????

  • Taťána | 13. 7. 2006 11:14

    Jsem v "Receptech" poprvé, ale tyhle "ďolíčky", jak se u nás říkalo, bych tu rozhodně nečekala. Jsem nadšena, myslela jsem, že to nikdo nezná. Není lepší cukroví. A nejlepší je s meruňkovou!!

  • Jana Tichá | 23. 1. 2006 13:39

    Přepouštění másla nezabere moc času. Alespoň já jsem se s tím moc nepárala. Dřív si s tím museli opravdu dát práci, jestli nechtěli, aby se jim zásoba másla zkazila.Přepustila jsem si ho víc. Zbytek mám uchovaný v lednici a využiju ho na krupicovou kaši nebo na ovocné knedlíky.

  • Anonym | 23. 1. 2006 12:59

    Toho času jen na přepouštění a tuhnutí másla!!Ale jinak budou určitě výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Malinový dort - hit všech oslav

Malinový dort - hit všech oslav

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Koktejl Mai-Tai

Koktejl Mai-Tai

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Pochoutkový dip k zelenině

Pochoutkový dip k zelenině

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

36
Pečený čaj - hruškový
Pečený čaj - hruškový
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

Lukáš Hejlík překvapil: Proč odmítl Zrádce?!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky z remosky s…
Důlkové cukroví
Důlkové cukroví
Důlkové koláčky
Důlkové koláčky
Dunajské vlny
Dunajské vlny
Dunajské vlny s třešněmi
Dunajské vlny s třešněmi
Duo bábovka
Duo bábovka
  • Recepty.cz
  • Důlkové koláčky M.D. Rettigové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact