Remosku můžeme vyložit pečícím papírem, na který nalijeme cca 4 lžíce oleje nebo budeme kuličky z kynutého těsta vkládat rovnou do remosky s olejem.
Mouku se solí a citronovou kůrou smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rum, cukry a rozdrobené droždí. Přilijeme část vlažného mléka a mírně promícháme na řídkou kašičku, ze které necháme vzejít kvásek. Poté přilijeme vlažné máslo, olej a zbylé mléko. Vše vymícháme na hladké nelepivé těsto, které pod utěrkou na teplém místě necháme vykynout (cca 30 minut). Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a uděláme z něj malé, zhruba stejně velké kuličky - buchtičky, které vkládáme do remosky vedle sebe.
Další kynutí buchtiček už není nutné, po zaplnění dna remosky kuličkami zaklopíme remosku vrchním dílem, remosku zapneme a pečeme cca 30 - 35 minut dozlatova.
Během pečení buchtiček si připravíme vanilkový krém: litr mléka s cukrem a rumem si dáme vařit do hrnce. Ve zbylém mléce rozmícháme dva vanilkové pudinky, které po vzkypění mléka v hrnci za stálého míchání přilijeme. Pudinky dle návodu na obalu provaříme a poté odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme na plátky pokrájené máslo, které necháme za stálého míchání rozpustit.
Buchtičky od sebe oddělíme, rozdělíme na talíře, kde je přelijeme vanilkovým krémem a podáváme.