RADA: Jak skladovat vejce?
RADA: Jak na domácí máslo?
RADA: Jak na domácí puding?
Dobrý den, chtěla bych poděkovat za tento recept, protože jsem dukátové buchtičky dělala poprvé v životě a dopadly výborně. Mám staženou starou kuchařku z roku 1927 od Sandtnerové a mohu napsat, že se oba recepty sobě podobají. Jsem ráda, že Váš recept je prakticky ze "staré školy", tj. léty ověřený, proto jsem ho ohodnotila 5 *
Dobrý den , kolik žloutku do buchtiček a kolik žloutků do pudinku ? nejak se v tom ztrácím . ;-) ;-)
A kde je rum?
Muzu se zeptat na jak velky pekac je tohle mnozstvi a na kolik je to porci?
Výborné a rychlé s těstem se parádně pracovalo :-)
Na hovno hrozně :-$
Vynikající těsto, po vykynutí se s nim perfektně pracovalo. Trochu mi zbylo, tak jsem udělala větší tvarohový koláček. Moc děkuji! :-)
Skvělý recept. Buchticky se krásně povedly a byly hned pryč. děkuji za recept
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* Suprové, výborné, nejlepší kynuté těsto jaké jsem kdy dělala. Buchtičky jsou krásně nadýchané a mňamozní. Super recept :-) :-) :-) :-) <3 <3 <3 <3
Skvělá rada :-D
Skvely recept, velmi snadna priprava testa neni vubec tuhe jako byva kynute. Krem taky vyborny, udelala jsem ho hned vic. Parada, rozhodne doporucuji!!! Misto masla jsem dala heru a povedlo se na 1* :-)
SUPER NÁPAD .. Právě odzkoušeno a paráda!!! Jinak těsto bomba,dobře se s nim pracovalo . díííky za recept
Já z těsta vyvalim valecky asi 2 cm široké a dlouhé podle plechu. Ty kladu vedle sebe a mastím, potom je rozkrajim na šířku kartou a ještě pomastim nahoře. Je to velmi rychlé, nevysusi se.
Nebojte se těch kvasnic, je to jednoduché. A jsou opravdu výborné. Já veškerá kynuta těsta dělám od oka, ale tady se vyplatí dodržet postup. Taky dělám krém z litru a i když jsou super i z mrazáku, nám nikdy nezbydou :-)
Výborné, jen krému je pro 4 málo a dělám ho víc. Rozhodně ale na pětku recept není :-( .
Tak jsem upekla, buchticky vyborne, testo super, asi pouziju i na plnene buchty, krasne se s nim pracuje. <:-) <:-)
Já buchtičky v pekáči pomašluji smněsí másla a héry nejsou suché a přepuštěné máslo z nich krásně voní. :-))
Recept jsem vyzkoušela a super, jen krem bych doporučila udělat min. Z celého pudingu, tedy dvojité davky, jelikož ho v poměru buchtiček bylo dost málo. U krému bych ještě doporučila dát méně cukru. Já dala polovinu a i tak byl dost sladký. Jinak nám chutnalo :-\
Tak jsem dnes udělala tento recept,ale do těsta jsem dala 100g cukru,a krem jsem udelal z 1l mleka a dvou pudingu trusku rumu na chut.a všem to chutna a děti se olizujou pusinku.děkuji že jsem našla tento recept je opravdu super.a mně nejvic chutna samotna buchticka.jiné už dělat nikdy nebudu. :-) :-)
Velmi dobrý recept, ale nevím jak vám , ale mě ten krém vyšel ve velmi malém množství.. proto doporučuji udělat z dvojité dávky )
Výborné buchtičky! Vždy jsem kupovala z obchodu, ale to se fakt nedá srovnat. Už budu jen péct. A dala jsem víc cukru (asi 80g =4 lžíce). Aby nebyly buchtičky zvrchu moc vysušené (jak píše Iva.ojoj), přikryla jsem pekáček ze začátku plechem. Ke konci jsem ho sundala a buchtičky za chvíli krásně zhnědly. Přikrýt se dá třeba i alobalem nebo pečícím papírem
s těstem se pracovalo skvěle, krásně se upekly, ale ikdyž jsem postupovala přesně podle receptu, zdají se mi takové bezchutné, nebo jako by jim něco chybělo. možná víc osolit nebo osladit, fakt nevim. A ještě, co dělat, aby nebyly ze shora suché (ikdyž jsem je omastila)?
niečo si musel vynechať, a najskôr tie kvasnice,30gr., to je skoro celá kocka, to musí vykysnúť a 2 dcl mlieka, na pol kila múky, je tiež v pohode. Niekde si musel špatžne počítať.
Strašně mě to mrzí, ale těsto mi nevykynulo. Zdálo se mi neskutečně řídké :-( A kolikže toho cukru? Jen 30g? Já to buď nechápu, nebo jsem tupouš....
je to velmi vynikajici kdyz jsem to delala po prve bala jsem se ze to zkazim :-( ;-) ale ted se mi to vede
Tak jsem před chvilkou vyndala buchtičky z trouby, vůbec nevím, jestli budu dělat krém, protože jsem tady sice jen s manželem (děti a vnučky jsou dnes doma) a pocukrované mizí rychlostí blesku. Udělala jsem bez rozinek a teď otevřu domácí šv.povidla a je konec. Musím v týdnu zopakovat, máme sice rádi maso, ale tohle je něco delikátního, takové přesně jako od babičky a takto budu dělat i buchty s náplní. Úžasnéééééé :-) :-* :-) :-) :-)
Jsou vyborny uz budeme delat jenom tyhle.jsou fakt skvely.dekuji za recept :-) :-) :-) :-)
Dobrý deň. Vedel by mi niekto poradiť, ak by som chcela robiť cesto na buchtičky zo sušeného droždia, ako mám postupovať a hlavne, aké množstvo droždia mám použiť? ohľadom kysnutého cesta som amatér, iba sa učím, niečo sa podarí, niečo nie. ďakujem :-[
VYNIKAJÍCÍ buchtičky,..!!!Snedli jsme je na posezení..Příště budu dělat z dvojité dávky!:-)Díky za recept ;-)
Výborné buchtičky, dělám vždy z dvojité dávky a přebytky dávám do mrazáku. I po rozmražení chutnají výborně a stačí jen rychle připravit krém a obídek je hotový raz dva.
Jsou výborný, přítel už jiný jíst nachce.My se o buchtičky se sousedy nedělíme. Nám žádný nezbyli, snědli jsme je studený. ;-)
dobry vecer.tak dneska jsem zkusila vanilkovy krem a je vyborny.jen na muj vkus hrozne sladky.priste dam min cukru.delam dvojtou davku,je nas hodne ;-) ale jinak davam za jedna
Z těsta vyválím slabší válečky,nakrájím na potřebnou velikost,zakulatím,naházím do vymaštěného pekáčku,mašlovačkou urovnám a potřu....-je to fofr:-)).
Zapomněla jsem dodat, že na množství buchtiček by to chtělo tak trojitou dávku krému a pozvat sousedy :-)
Buchtičky byly výborné, přímo vynikající, sladila jsem podle svého. Krém jsem vařila moc dlouho, takže zhoustl, ale to byla moje chyba. Sladila jsem ho lehce, taky výborný.Dávám velkou 1
já jsem si to navíc ulehčila- jsem tele na kynutá těsta tak jsem těsto svěřila pekárně a je super
Dělala jsem dnes krém, z dvojité dávky a byl skvělý. Přehlédla jsem, že se má dělat v horké lázni, tak jsem ho udělala přímo v hrnci na sporáku a bez problémů. Díky.
Zkusím to ,ale vypadá to slibně
Nejsem velký mistr na kynurá těsta,ale tohle je super !! Jednoduché a hlavně moooc dobré !! Dávám za 1 !! :-) Skvělý recept
Zatím mám hotový krém, který jsem udělala z dvojnásobné dávky a počítám, že to bude tak akorát. Za chvilku vyndám buchtičky, tak snad to bude dobrota. Krém je moc dobrý, zhoustnul mi moc pěkně, přidala jsem trošku rumu.
Moc dobrý recept. Krém jsem dělala rovnou dvojitý a stejně ho bylo málo, příště udělám z litru mléka v poměru k buchtičkám, kterých bylo na cca 4 slušné porce. Ale co určitě DOPORUČUJI - buchtičky více oslaďte, dala jsem 100g! A krém naopak méně! Tam jsem místo 6 lžic curku (při dvojité dávce) dala jen 4 slabé a bylo to sladké až kam. A samozřejmě co nesmí chybět - alespoň lžíce rumu do krému. Jinak moc dobré!! Dávám 1.
Moc dobrý recept. Krém jsem dělala rovnou dvojitý a stejně ho bylo málo, příště udělám z litru mléka v poměru k buchtičkám, kterých bylo na cca 4 slušné porce. Ale co určitě DOPORUČUJI - buchtičky více oslaďte, dala jsem 100g! A krém naopak méně! Tam jsem místo 6 lžic curku (při dvojité dávce) dala jen 4 slabé a bylo to sladké až kam. A samozřejmě co nesmí chybět - alespoň lžíce rumu do krému. Jinak moc dobré!! Dávám 1.
Zkoušela jsem krém a byl výborný dělala jsem z dvojté davky.
Buchtičky jsou moc dobré jenom málo sladké, samotné se jíst nedají. Krém je zase sladký moc. Ale v průměru je to akorát
Teď jsem si znovu četla recept. Rozinky do dukátových buchtiček jsem nikdy neslyšela ani neviděla. To s tím tvořítkem na led je bezva fór! Ale asi zůstanu u mého vykrajování lžičkou jak jsem psala nedávno. Je z toho nejméně nádobí. A pokud buchtičky po promazání dáváte těsněji k sobě, tak přestože do pekáčku vhazujete lžičkou "nevzhledné" kousky, po upečení jsou jedna jako druhá!
Milá P. S., to je bezva vychytávka:-)))
Nesmějte se ,ale já vvválím těsto silnější - na výšku buchtiček a vykrajuji takovým tvořítkem na led.Co se dříve prodávalo s lednicí.Taková vanička a do ní se vložila taková mřížka.Tak tou.Pak také vykoupu v másle či sádlíčku.:-D PS
Já vyválím válečky,nakladu vedle sebe na plech na šířku/cca 18 ks/ pomašluju a rozkrájím kolečkem na pizzu na malé kostičky,ještě pomašluji řez,hotové raz dva.
Tak já taky vykrajuji kousky lžičkou. Rozpustím máslo v pekáčku, na jedné straně ho podložím např. talířkem, aby mi máslo steklo k jedné straně, do něj vhazuji ty kousky a pak je mašlovačkou přesunu nahoru a tak pořád až je plný pekáček. A na to množství buchtiček z půl kg mouky bych dělala krém z litru mléka a samozřejmě s rumem.
A vychytávka od paní Jaroslavy je fajn! Vzpomněla jsem si, že to babička taky tak dělala ;o)
Tak jsem je před chvílí dodělala a jsou přepychové!!! Jako od babičky :o) S krémem jsem dokonce měla problém, jak mi zhoustnul, musela jsem ředit ;o) Zkusila jsem osladit méně, jak tady někteří píšou a udělala jsem dobře, je to sladké tak akorát ;o) Dávám ta 1!
Mám takovou drobnou vychytávku: buchtičky nepotírám každou zvlášť, ale vykrojím kousek těsta z mísy lžičkou, namočím do misky s rozehřátým máslem a kladu na pekáček jednu vedle druhé. Je to velmi rychlé.
Výborné buchtičky.Nejlepší jaké jsme kdy měli,rodinka už jiné nechce,tyhle se úplně rozplívají na jazyku.Děkuji za recept.1*****
Buchtičky jsem dělala poprvé a povedly se.Krém sice byl sladší, ale i mě zhoustl hned.Děti se olizovaly. Děkuji za recept
Musim rict, ze buchticky byly super, rozpadaly se na jazyku :o) jen jsem je delala s drozdi v sacku ( susene), krem jsem delala z vanilkoveho pudinku a 3/4 l mleka, s trochou rumem, cukrem. Take velmi dobre.
Tak problém se zhoustnutím krému jsem stejně jako Ivča neměla. Zhoustl fakt během pár minut. Jen mi to přišlo moc sladký. Přístě dám jen 1 lžíci cukru a 1 vanilkový cukr. Ale někdo může mít radši sladké krémy. Tohle ale bylo fakt příliš.
Tak nevím, jestli jsme všichni pracovali podle stejného receptu, ale krém zhoustl ve vařící vodní lázni během tří minut, ani jsem se nestačila otočit. Podle mého názoru stačí začít pracovat až ve chvíli, kdy je vodní lázeň už horká.
V tomto poměru krém moc nezhoustne, a ni by neměl! Není to hustý pudink, je to krém! A pokud vaříte ve vodní lázni, chce to trpělivost, trvá to přece jenom déle.
Vynechala bych ten puding a dala bych tam jen lžičku škrobu a rum...:-)
meli byste ten recept lepe popsat. pokousel jsem se to udelat a nejak se to nezdarilo, skoda materialu. kolik ceho /porad pridame mouku, posipeme moukou, prilijeme mouku, trochu cukru/, jak dlouho to kyne, po prve? po druhe? fakt tomu nerozumim.. ne vsichni sou profesionalove!!
Měla jsem stejný problém s krémem. Nezhoustl. Ji
No, zkoušela jsem krém podle receptu, ale nepodařilo se mi ho umíchat v hustý krém, pořád to bylo řídké, tak nevím, co jsem udělala špatně... :o(
kde je rum?
dobrý ale mělo byto 1111111111111 lidí ochhhutnat a pak by se vidělo