Droždí rozdrobte do trochu vlažného mléka a přidejte lžičku cukru. Nechte vzejít kvásek. Polovinu másla vyšlehejte se zbylým cukrem do pěny. Postupně jeden po druhém přidejte žloutky (musí mít pokojovou teplotu, jinak se máslo srazí!) a nakonec i celá vejce. Do hladké hmoty přidejte trochu citronové kůry, sůl a rozinky. Začněte zapracovávat mouku střídavě s kváskem a zbylým vlažným mlékem. Těsto nechte na teplém místě asi hodinu kynout. Troubu rozehřejte na 180 °C. Zbytek másla rozpusťte a trochu vymažte pekáčkem. Těsto propracujte na pomoučněné pracovní ploše a rukama vytvarujte asi 1 cm silnou placku. Rádýlkem rozdělte na kousky, které v dlaní vždy ještě jednou promněte, namočte do másla a urovnejte do pekáče. Buchtičky by na sebe měly být namačkané. Pečte asi 30 minut dozlatova a podávejte s vanilkovým krémem.