Ingredience: Na těsto zaděláme a necháme kynout min. hodinu. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousíčky těsta a klademe na vymaštěný plech (1dávka těsta = 1 plech)...a pečeme.
2
Na krém (šodó) přivedeme k varu mléko, vlijeme do něj ostatní smíchané ingredience na krém (kromě citr. šťávy) a za stále míchání dovedeme ke zhoustnutí - nevaříme! Hotové zakápneme citr. šťávou nebo rumem. (Máme nejraději s citr. šťávou, bez rumu)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Monika
|26. 1. 2017 20:44
Dělala jsem je poprvé,přesně podle tohoto receptu (našla ho dcera, tak abych jí udělala radost a vše se povedlo:-)
Jsem ráda, že jsem odolala pokušení se nechat zviklat některými komentáři a držela se přesně receptu. Těsto je při zadělávání sice řidší, ale po vykynutí bylo ok (mouku tedy není nutno přidávat), lžičkou se mi pracovalo dobře, šlo by to samozřejmě i s pomaštěnýma rukama, ale takto to bylo trochu čistější:-)
A jinak na krém 1,5 l mléka na 2 pudinky a 3 žloutky rozhodně moc není. I po vychladnutí totiž zůstává šodó stále v "tekutějším" stavu, tj, že nezatuhne jako pudink , a lze ho použít ohřáté (nebo i studené, taky mňam) později. Ale kdo někdy experimentoval s pudinky, tak ví ;-)
Irena
|2. 10. 2016 05:09
Ne, není to moc. Na buchtičky se dává pudink jako omáčka, nikoli tuhý, víme??? O:-) O:-) O:-) :-*
Nechala jsem vše podle receptu a je to opravdu mysteriozní recept dávám jedna vůbec by mě nenapadlo co dokáže citron a citronová kůra v šodo.to těsto je řidší,ale když ho vykrajujete tou lžící v oleji jde to na plech dávat normálně a jsou potom nadýchané.
Liduš
|13. 4. 2014 21:36
Buchtičky jsou vynikající,pomastila jsem si je máslíčkem a potom byly voňavoučké. <3
Dobrý den,
teď jsem tento recept dodělala k obědu a je výborný dávám za jedna buchtičky i krém se povedl, půlku krému jsem dělala pro prcka s cit.šťávou a druhou půlku s rumem pro tatínka a obě varianty nemají chybu. Dávám za 1* děkuji. :-D ;-)