Mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr a osolíme. Uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru, zalijeme několika lžícemi vlažného mléka a posypeme moukou. Po vykynutí smícháme s moukou, přilijeme mléko, přidáme rozehřáté máslo, žloutky a cukr. Zpracujeme vláčné těsto, vmícháme do omyté a osušené rozinky a necháme kynout. Pak z těsta vyválíme asi 2 cm vysoký plát a krájíme asi 2 cm čtverce, zakulatíme je, rovnáme do dobře vymaštěného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem, aby se při pečení neslepily. Necháme vykynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme polité vanilkovým krémem.
2
Vanilkový krém: v troše studeného mléka rozmícháme vanilkový pudink, přidáme zbytek mléka, cukr, vanilkový cukr a rozšleháme se žloutky. Ve vodní lázni umícháme v hustý krém.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka S.
|17. 1. 2015 13:58
Není uvedeno, kolik rozehřátého másla, a krému musí bý rozhodně alespoň dvakrát víc. A myslím, že by v něm mělo být víc mléka, je moc hustý. Jinak ale buchtičky moc chutnaly.
...žloutky do těsta určitě čtyři nedávám, rozinky mít v buchtičkách taky nemusím a krému máme rádi víc, takže ho dělám z většího množství a s kapkou rumu ;-) ...