• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Napište svůj komentář k receptu

Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 450
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mandlový likér
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vanilkový lusk (dřeň)
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 75
      g máslo (změklé)
    • moučkový cukr (na poprášení)
    • třešně (zavařené)

Postup přípravy receptu

1
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do těsta. Vpracujte změklé máslo a chvilku hněťte. Měkké těsto zpracovávejte ještě chvíli dál, ručně nebo hnětačem, až bude hladké a pružné a bude se odlepovat od stěn mísy.
2
Přikryjte a na teplém místě nechte alespoň 30 minut kynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Ještě jednou prohněťte, na pomoučněné ploše vytvarujte váleček o průměru asi 4 cm, nakrájejte na kousky a z těch tvarujte kuličky. Klaďte vedle sebe do vymazané formy, každou potřete tukem, aby se neslepily, nechte chvíli kynout a pak pečte, potřené máslem, 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a s třešněmi.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 4. 9. 2016 22:04

    Už jsem experimentovala s mnoha recepty na kynuté těsto a troufám si říci, že jsem zkušená pekařka a cukrářka, ale tento recept je špica! Doporučuji, doporučuji, doporučuji. S těstem se výborně dělá, buchtičky skvěle chutnají. Už nebudu dělat jiné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandlový likér Máslo Mléko Moučkový cukr Pomerančová kůra Sůl Třešně Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou omáčkou a cuketou

Gnocchi s rajčatovo-smetanovou…

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

72
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
31
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
20
Květákový salát nebo pomazánka
Květákový salát nebo…
18
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…
18
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Duhový dort
Duhový dort
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact