• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Napište svůj komentář k receptu

Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 450
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mandlový likér
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vanilkový lusk (dřeň)
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 75
      g máslo (změklé)
    • moučkový cukr (na poprášení)
    • třešně (zavařené)

Postup přípravy receptu

1
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do těsta. Vpracujte změklé máslo a chvilku hněťte. Měkké těsto zpracovávejte ještě chvíli dál, ručně nebo hnětačem, až bude hladké a pružné a bude se odlepovat od stěn mísy.
2
Přikryjte a na teplém místě nechte alespoň 30 minut kynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Ještě jednou prohněťte, na pomoučněné ploše vytvarujte váleček o průměru asi 4 cm, nakrájejte na kousky a z těch tvarujte kuličky. Klaďte vedle sebe do vymazané formy, každou potřete tukem, aby se neslepily, nechte chvíli kynout a pak pečte, potřené máslem, 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a s třešněmi.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 4. 9. 2016 22:04

    Už jsem experimentovala s mnoha recepty na kynuté těsto a troufám si říci, že jsem zkušená pekařka a cukrářka, ale tento recept je špica! Doporučuji, doporučuji, doporučuji. S těstem se výborně dělá, buchtičky skvěle chutnají. Už nebudu dělat jiné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandlový likér Máslo Mléko Moučkový cukr Pomerančová kůra Sůl Třešně Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Drožďová pomazánka - Dědův recept

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Malinovo-jahodové muffiny

Malinovo-jahodové muffiny

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

44
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
24
Smetanové kuřecí kousky s rýží
Smetanové kuřecí kousky…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Kontroverze kvůli Oscarům: Válka o Sbormistra! Mádl, Marhoul a další běsní

Kontroverze kvůli Oscarům: Válka o Sbormistra! Mádl, Marhoul a další běsní

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Duhový dort
Duhový dort
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact