• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Napište svůj komentář k receptu

Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 180
      ml mléko
    • 30
      g droždí
    • 450
      g hladká mouka
    • 75
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      lžíce mandlový likér
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vanilkový lusk (dřeň)
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 75
      g máslo (změklé)
    • moučkový cukr (na poprášení)
    • třešně (zavařené)

Postup přípravy receptu

1
Mléko ohřejte asi na 30 °C a rozdrobte do něj droždí. V míse zpracujte s moukou, cukrem, žloutky, likérem, rumem, solí, vanilkou a citrusovou kůrou do těsta. Vpracujte změklé máslo a chvilku hněťte. Měkké těsto zpracovávejte ještě chvíli dál, ručně nebo hnětačem, až bude hladké a pružné a bude se odlepovat od stěn mísy.
2
Přikryjte a na teplém místě nechte alespoň 30 minut kynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Ještě jednou prohněťte, na pomoučněné ploše vytvarujte váleček o průměru asi 4 cm, nakrájejte na kousky a z těch tvarujte kuličky. Klaďte vedle sebe do vymazané formy, každou potřete tukem, aby se neslepily, nechte chvíli kynout a pak pečte, potřené máslem, 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Podávejte pocukrované a s třešněmi.
3
----
4
//Recept od bavorského šéfkuchaře Alfonse Schuhbecka//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka | 4. 9. 2016 22:04

    Už jsem experimentovala s mnoha recepty na kynuté těsto a troufám si říci, že jsem zkušená pekařka a cukrářka, ale tento recept je špica! Doporučuji, doporučuji, doporučuji. S těstem se výborně dělá, buchtičky skvěle chutnají. Už nebudu dělat jiné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mandlový likér Máslo Mléko Moučkový cukr Pomerančová kůra Sůl Třešně Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Salát z okurek

Salát z okurek

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

72
Výborný dresing
Výborný dresing
60
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
46
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
36
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
36
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Duhový dort
Duhový dort
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky "mňam"
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky III.
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
  • Recepty.cz
  • Dukátové buchtičky Alfonse Schuhbecka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact