vcera jsem zkousela buchticky s kremem z techto stranek (databazereceptu.org) a musim rict ze super. Testo skvele a vanilkovy krem vynikajici <3
Ja by som sa potrebovala skôr poradiť ohľadom prípravy buchtičiek. robila som ich dnes podľa receptu, len som dala sušené droždie - ale nie som si istá tým množstvom oproti čerstvému - na kysnuté cesto som úplný amatér - cesto samo o sebe mi nevykyslo ale nejako som ho s pridaním múky vypracovala a upiekla :-[ , jedlé boli, akurát tvrdšie. aj keď manželovi chutili ohromne, aj krém. vie mi niekto poradiť ako je to s pomermi čerstvého a sušeného droždia, resp. aj v tomto recepte? ďakujem. Inak chválim :-)
Nejlepší je udělat si válečky na šířku plechu a namočenou stěrkou v oleji pak krájet na malé buchtičky. Jsou krásně malé a jedna jako druhá. Je to rychlovka jinak bych je nedělala :-) a těsto taky dělám v pekárně
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
Musím dát také za jedna, jen jsem dělala klasický pudink. A místo ručně,zaděláno v pekárně. Já mam s kynutými těsty stále problémy,ale nevím, kde dělám chybu. Kynuté knedlíky, nebo těsto na langoše udělám perfektně v ruce, ale buchty jsem zkoušela několikrát a nepovedli se, prostě takové jakoby nevykynuté,ale možná je chyba v droždí, používám sušené a někdy je již načaté, tak třeba je vyprchané, nevím. Tak jsem poslední dobou začla dělat v pekárně. Ale poněvadž je uvedeno-tužší těsto,tak nevím,jestli to opravdu mělo být tak "tužší".Pak se mi zdálo,že jak se šnečci pekli u sebe,že se hůře "propékali". Ale chuťově=luxus :-)
Terezko, díky za nápad, zase jsem o něco chytřejší. Myslím, že to bude vypadat daleko lépe, než klasické buchtičky a chutnat jistě také. K rozinkám přidám ještě trochu nasekaných ořechů.
No vidíte, a ja takto robím dukátové buchtičky už dobrých 25 rokov, recept mám z časopisu Život a iné by som už nerobila, nechutia nám tak. Každý má iné chute :)))
Buchticky robim rovnako ako p. Spacilova. Je to najjednoduchsie a hlavne rychle. V takomto tvare ich vidim prvy raz, hoci nevylucujem, ze recept je dobry. Keby som si vsak v restauracii objednala dukatove buchticky a priniesli by mi tieto slimaciky, tak by som si myslela, ze casnik mi priniesol omylom ine jedlo.
Buchtičky jsem dělala podle svého, ale v podstatě ten můj recept je skoro stejný ,jako váš.Buchtičky jsem vykrajovala lžičkou a jak píše paní Jarka házela jsem je jen tak na plech ,lžičku jsem si vždy namočila v rozpuštěném másle.Jen příště,aby byly ještě vzhlednější je trochu zakulatím .Krém dělám tak ,aby nebyl hustý dám více mléka asi na jeden sáček pudinku tři čtvrtě litru mléka ,přidám rum a je to mnamka.
Tak buchtičky jsou nadýchané (bez hrozinek) připadalo mi že jich mám moc tak jsem pár naplnika povidlama a bohužel neochutnala(nezůstalo).Krém jsem dělala klasický příště udělám podle receptu.Dávám 1*
Opravdu výtečné. Nelze jinak, než doporučit!!!
Šarka, ďakujem, som rada, že chutili. Prajem dcérke skoré uzdravenie.
Dcera je nemocna a dnes jsem ji donesla ze skolni jidelny buchticky s kremem. Kremu bylo hodne a tak me prosila, zda bych ji ke zbytku neudelala buchticky, ze si je da i k veceri. Zkusila jsem tyto a mooooc ji chutnaly, pry mnohem lepsi, nez od jejich kucharek. Delala jsem jen z pulky davky a zbytek jsme snedly jen tak k caji a byly skutecne vynikajici, davam velkou 1.
Maizena je kukuřičný škrob,Solamyl bramborový.Můžete bez problémů použít kterýkoliv z nich.
Ten anonym som bola ja : )))
Lenka, použite hocijaký škrob.
Maizena je jemný bramborový nebo kukuřičný škrob, teď nevím který, něco podobného solamylu, a myslím, že je jedno, který se použije. Já používám solamyl.
rada bych zkusila vas recept ale bohuzel netusim co je meizena... moh by mi to prosim nekdo prozradit?
Skvělé, S K V Ě L É - jinak už asi dělat nebudeme!
Zrovna mi těsto na buchtičky kyne - a teď takovýto zlepšovák :-)) Přiznám se, že normálně (když spěchám), tak celé těsto přenesu na hlubší vymazaný plech, tam rozválím a rozkrájím rádýlkem na čtverečky - to je asi úplně to nejrychlejší, jak udělat buchtičky. Ale dnes tedy tolik spěchat nebudu a udělám šnečky - buchtičky podle Terezky. Děkuji za inspiraci!
zapomnela jsem uplne napsat,ze ma foto byla spatna,tak ji sem nedali,to mne mrzi,ale stejne dekuju
tak jsem konecne nasla jaksem poslat foto.snad dorazi.uz je poslane.
Ďakujem : )))
tak...pani TEREZKO...vyborne testo,nadherne se snim pracuje.krasne drzi,netrha se a nadherne voni...delala jsem je plnene jako ceske buchty a moje prvni ceske buchty v zivote a krasny...vysly nadherne,az prijde manzel vlozi fotku...dekuju...nenasla jsem recept od vas na ceske buchty,tak jsem to riskla z tohoto vaseho testa...to byla aspon trochu jistota,ze to bude dobre...od vas totiz mi vzdy vse vyslo,od jineho autora bych to napoprve neriskovala...dekuju a zaslouzite milion jednicek....
Neskúšala som to s plnkami, ale v takom stave ako som ich upiekla, keď ich bol nadbytok, tak som časť urobila s krémom a časť som ešte teplé pocukrovala ako buchty. Chutia nám aj bez náplne.Sú tam hrozienka a škorica, ale stálo za to by to skúsiť ako závin s plnkami.
PRIPRAVA BYLA VELMI RYCHLA A JEDNODUCHA.PANI TEREZO, NEZKOUSELA JSTE TO NEKDY JAKOBUCHTY? TU ROLADU NAPLNIT NADIVKOU, ROZKRAJET A DAT PECT JAK JSTE UVEDLA V NAVODU NA BUCHTICKACH? S MAKOVOU NADIVKOU CI TVAROHOVOU BY TO SLO.
Áno, cesto zviniete do rolády. Stáčajte na pevno, nie voľne. Ak urobíte viac cesta, rozdeľte ho. Stočená roláda by nemala byť hrubšia ako 2 cm, pretože cesto ešte nakysne. Prepiecť sa vám prepečie aj hrubšie, len na tanieri vyzerajú krajšie malé buchtičky, pretože ich ešte prelievate krémom. Ono aj tak si musíte tú buchtičku na tanieri rozseknúť, pretože celú do pusy nedáte.
Těsto se svine do rolády něco jako makový závin, představuju si to správně ? Jaký to má mít asi průměr, aby se to propeklo ? Ráda bych to o víkendu vyzkoušela.
Dávam do predohriatej rúry a potom pečiem asi pri 190 - 200 st. Čas vám presný nepoviem, záleží od rúry. Sledujte povrch, aby bol stredne hnedý, nie príliš tmavý. Buchtičky sú malé, dlho to nebude.
na kolko stupnov a pribl ako dlho sa to pecie?? s kysnutym cestom nemam ziadne skusenosti tak preto sa pytam.dakujem
Je to oblúbené jedlo našej rodiny.Dávame jasne 1.
Prosím, opakujem, neberte slová v slovenčine a češtine za totožné. Ak u nás kúpite dukátové buchtičky v obchode, vôbec nemusia mať tvar buchtičky. Jednoducho majú tvar taký, ktorý vznikne po oddelení, často je to mnohosten : )))
Buchtičky doma peču, rozkrájím hady, ale není mi jasné, jak se ze šneka stane buchtička - kostka. Když nakrájím plněnou roládu, tak je z toho šnek a pak už zase nevím .... Jedině, že tomu šneku říkáte buchtička :-) Určitě to bude dobré, i když jsem to nepochopila.
Roládu narežete a každý kúsok ukladáte zvlášť na plech ( aj keď tesne k sebe). Po upečení kúsky oddelíte a uložíte ešte teplé na tanier a prelejete krémom. Pojem buchtička u nás znamená možno niečo iné ako u vás , neberte to doslovne, toto jedlo sa takto volá. U nás dostať kúpiť v obchodoch aj hotové upečené dukátové buchtičky , krém si samozrejme doma urobíte, a majú rôzny tvar, podľa toho, ako sa po upečení oddelia. Tie doma upečené sú ale rozhodne chuťou niekde inde ako tie z obchodu.
Já nepochopila, ve které fázi se z rolády stane buchtička. Prosím poraďte.
vypadá to skvěle, určitě vyzkouším, díky za další skvělý recept
Hm,takové vylepšené dukátové buchtičky.A určitě budou rychlejší.Díky Terezko !
Terezko, diky, moc dobré!!-))Dávam 1.