Duhový dort hraje všemi barvami a potěší proto především dětské strávníky. Jednotlivé části korpusu spojuje poleva z krémového sýra, na které si všichni pochutnají. S tímto dortem bude každá dětská oslava prostě dokonalá.
Nejprve předehřejte troubu na 170 °C. Pokud nemáte dostatek forem na korpus (6 ks), můžete použít jednorázové alobalové dortové formy, které koupíte v supermarketu. Všechny formy vymažte máslem a odložte zatím stranou.
Přelijte těsto do 6 různých misek a obarvěte pomocí gelových potravinářských barev. Gelové potravinářské barvy fungují nejlépe, docílíte s nimi nejhezčích barev. Koupíte je v obchodech s potřebami na pečení. Většinou stačí zhruba jedna čajová lžička na misku těsta, které pak promícháte silikonovou špachtlí. Nezapomeňte špachtli po každé barvě omýt, aby se vám barvy nesmíchaly dohromady.
4
Přendejte těsto do nádob na pečení a uhlaďte je špachtlí. Vložte do trouby a celou dobu je hlídejte, aby vám dort nezhnědl. Nejlépe je po chvilkách otáčejte. Pečte zhruba 20 minut. Upečené korpusy nechte vychladnout, pak je zabalte do potravinářské fólie a dejte ještě asi na hodinu do chladničky.
5
Mezitím si připravte krém. Krémový sýr, mascarpone a cukr krátce dohladka vyšlehejte. Smetanu ušlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do krémové směsi.
Na rovný talíř naneste trochu krému a přiklopte ho jedním korpusem. Přidejte opět vrstvu krému a další korpus a takto pokračujte, dokud nebude dort celý sestavený. Nakonec potřete dort na vrchu a kolem dokola zbylým krémem a uložte ho alespoň na hodinu do lednice, aby ztuhnul.