Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi 20 minut. Přidáme chléb s lečem a za občasného míchání dovaříme doměkka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
László
|20. 9. 2013 13:14
Nemáte pravdu, madarský gulás neobsahuje ziadny chlieb a ani nic, co by ho mohlo skazit (múka, zásmazka - jíska atd.). :-(
Lizun
|18. 7. 2013 00:57
I had no idea how to approach this beooer-nfw I'm locked and loaded. http://lltavrvjbz.com [url=http://pbdieyjsw.com]pbdieyjsw[/url] [link=http://ygntnhkbsu.com]ygntnhkbsu[/link]
Paulo
|14. 7. 2013 15:11
You Sir/Madam are the enemy of confusion evweerhyre!
Dobrý den, paní Lado označte si foto, aby bylo vidět. Gratuluji, tento recept byl zveřejněn v časopisu F.O.O.D.
Hana Machulková
|5. 10. 2009 08:29
A jaká je k tomu dobrá příloha? Houskové nebo bramborové knedlíky nebo chleba?
Michaela Linhartová
|17. 7. 2009 20:54
Je opravdu vynikajíci. Ani manžel nepoznal, že jsem to zahustila chlebem. -:))
Di -
|6. 3. 2009 06:54
Marie, ještě zkuste v létě ty chodské. Jsou sice pracné, musíte nastrouhat brambory, ale například s cuketovým zelím a kouskem pečeného masa jsou nedostižné. Já si je klidně mohu chválit, nevymyslela jsem je.
Di -
|6. 3. 2009 06:52
Tak to jsem ráda, že jste si pochutnali. Ty druhé knedlíky jsou, jak jsem napsala, jemnější a určitě budou chutnat taky. Co se týče práce, mě nepřipadají moc pracné. Rozhodně lepší, než když musíte vymíchat těsto a pak tvarovat velké knedlíky (s tím já zápasím). Práci si urychluji tím, že nesněděné pečivo (bílé, ale mohou být i tmavší housky) nakrájím na kostičky, usuším a uschovám. Pak jsou knedlíky natotata.
Marie Šindelová
|5. 3. 2009 19:48
Guláš byl výborný,chleba jsem dala malinko méně a udělala jsem poprvé ty tenisáky podle Frekvence1-raději na pařáčku,jak radila Di.Bylo to moc dobré, vůbec jsem netušila,jakou může mít knedlík zvláštní chuť.Di,poslala jste víc receptů než jsem chtěla-zřejmě jste mi přidělala práci,protože když to viděl můj muž,tak mám asi o zábavu postaráno.Doufám,že ty další budou stejně dobré jako tyto.
Di -
|4. 3. 2009 21:00
Lepní brambory jsou letní! Jó a taky dělám kulaté braborové špekové knedlíky. Viz Berlínské.
Di -
|4. 3. 2009 20:40
Není problém: 1. podle receptů Frekvence 1: kosttičky z 5 rohlíků (raději tvrdší či úplně tvrdé), 7 lžic dětské krupičky, 1 vejce rozmíchat v cca 1,5 - 2 dl vody, půl lžíce vegety. promíchat, rukama lehce smáčknout koule velikosti tenisáků, Vařit ve vodě asi 20 minut. Já vařím o něco déle na pomaštěném pařáku (pak je nemůžete převařit). K tomuhle guláši by mohly být dobré. Jemnější ke varianta ke svíčkové (podle Libuše Vlachové): žemle polít rozehřátým máslem (40 g), místo vody mléko či vodu s mlékem a hrubou mouku. Do obou může přijít petrželka. Tyhle jsou rozhodně ještě tužší než klasická šiška, kde je více mouky. Pak ještě dělám chodské knedlíky ze syrových brambor (především z lepních). Recept tu je.
Marie Šindelová
|4. 3. 2009 20:12
Tak tohle vypadá dobře!Ještě by mi mohla Di poslat recept na ty svoje kulaté knedlíky,a snad budu mít od muže pokoj.
pavla
|26. 11. 2007 22:52
zeleninove leco?to znamena to typicky s vajickem?
Alena H.
|11. 7. 2007 12:27
Vynikající, včera jsem vařila. Chleba jsem nakrájela na větší kostky - dobře se rozvařil, jako přílohu jsem dala knedlík. Všem moc chutnalo.P. Kovářová, děkuji za skvělý recept.
Alena Z
|8. 7. 2007 18:45
chutná velice,příjemná změna guláše
Monika P.
|7. 3. 2007 06:27
Včera jsem guláš vařila a pochybělo. Je opravdu vynikající. Jen více takových receptů.
Martin
|17. 2. 2007 13:43
Delal jsem to a nemelo to chybu:)
Alena
|6. 1. 2007 09:30
Ahoj včera jsem vařila a mělo to úspěch jelikož manžel dokonce vytřel talíř chlebem tak že byl dočista čistý a to je pro mě chvála bylo to super!!!!
Jitka
|23. 8. 2006 11:33
Vody dávám, aby bylo maso mírně ponořeno, ale záleží kolik chce člověk pak mít té omajdy, která je naprosto delikatesní.
Jindřich Koreš
|2. 7. 2006 19:00
Jsem naprostý laik-kolik cca té vody?
Lada Kovářová
|15. 6. 2006 14:41
Starší chléb se nastrouhá nebo nakrájí na menší kostičky a v guláši se povaří. Koření se solí a pepřem.
Anonym
|14. 6. 2006 16:20
Ahoj, taky bymě zajímalo, v jakém stavu se tam dává ten chleba a čím se okoření to maso? díky Petra
Jiří
|28. 4. 2006 15:25
Ahojky, mam dotaz, ten chleb prijde nakrajet do gulese? Diky
Pavla Jelínková
|27. 4. 2006 17:34
Naprosto dokonalá kombinace.Vařila jsem úplně první guláš v životě a díky tomuto receptu mi máma a můj syn málem snědli i hrnec. A já sem si taky moc pochutnala. Všem, kteří jako já, se teprve učí vařit tenhle gulášek určitě doporučuji.Je to lehké, rychlé a mooooc dobré.