• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dudácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Dudácký guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dudácký guláš
Dudácký guláš
Dudácký guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová plec
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 200
      g tmavý chléb
    • 200
      g zeleninové lečo
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi 20 minut. Přidáme chléb s lečem a za občasného míchání dovaříme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • László | 20. 9. 2013 13:14

    Nemáte pravdu, madarský gulás neobsahuje ziadny chlieb a ani nic, co by ho mohlo skazit (múka, zásmazka - jíska atd.). :-(

  • Lizun | 18. 7. 2013 00:57

    I had no idea how to approach this beooer-nfw I'm locked and loaded. http://lltavrvjbz.com [url=http://pbdieyjsw.com]pbdieyjsw[/url] [link=http://ygntnhkbsu.com]ygntnhkbsu[/link]

  • Paulo | 14. 7. 2013 15:11

    You Sir/Madam are the enemy of confusion evweerhyre!

  • alabai | 19. 5. 2013 07:29

    Nevím proč je dudácký,ale je to klasický madarský gulášek.Jinak na pohodu.

  • Pan Jelítko | 14. 10. 2012 13:09

    TO není guláš, ale variace na Katův šleh. Jinak to nemá s gulášem nic společnýho :-$ :-P

  • Veronika | 13. 4. 2012 17:24

    Nejlepší guláš v historii, děkuji za tento recept!!!! <3

  • roman.sc | 28. 1. 2012 14:34

    Toto byl můj první guláš,který jsem kdy vařil a je opravdu výborný!!!!! Opravdu ho zvládne každý.Snad se dožije večeře :-) Děkuji za tento recept

  • marie29 | 22. 1. 2012 14:18

    Vynikající a bezkonkurenční recept!! Moc jsme si pochutnali s čerstvě voňavým chlebem ;-)

  • Lucka | 31. 10. 2011 11:01

    Vařila jsem včera a to nejsem expert na guláše a byl výborný, jednoduchá příprava. Zvládne každý začátečník. ;-)

  • Veronika | 30. 9. 2011 08:00

    Naprosto luxusní gulášek <3 rychlý, skvělý, jednoduchý, vždy si moc moc pochutnáme <:-) :-[

  • Veronika | 30. 9. 2011 08:00

    Naprosto luxusní gulášek <3 rychlý, skvělý, jednoduchý, vždy si moc moc pochutnáme <:-) :-[

  • Eva1 | 24. 3. 2011 09:45

    Dobrý den, paní Lado označte si foto, aby bylo vidět. Gratuluji, tento recept byl zveřejněn v časopisu F.O.O.D.

  • Hana Machulková | 5. 10. 2009 08:29

    A jaká je k tomu dobrá příloha? Houskové nebo bramborové knedlíky nebo chleba?

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 20:54

    Je opravdu vynikajíci. Ani manžel nepoznal, že jsem to zahustila chlebem. -:))

  • Di - | 6. 3. 2009 06:54

    Marie, ještě zkuste v létě ty chodské. Jsou sice pracné, musíte nastrouhat brambory, ale například s cuketovým zelím a kouskem pečeného masa jsou nedostižné. Já si je klidně mohu chválit, nevymyslela jsem je.

  • Di - | 6. 3. 2009 06:52

    Tak to jsem ráda, že jste si pochutnali. Ty druhé knedlíky jsou, jak jsem napsala, jemnější a určitě budou chutnat taky. Co se týče práce, mě nepřipadají moc pracné. Rozhodně lepší, než když musíte vymíchat těsto a pak tvarovat velké knedlíky (s tím já zápasím). Práci si urychluji tím, že nesněděné pečivo (bílé, ale mohou být i tmavší housky) nakrájím na kostičky, usuším a uschovám. Pak jsou knedlíky natotata.

  • Marie Šindelová | 5. 3. 2009 19:48

    Guláš byl výborný,chleba jsem dala malinko méně a udělala jsem poprvé ty tenisáky podle Frekvence1-raději na pařáčku,jak radila Di.Bylo to moc dobré, vůbec jsem netušila,jakou může mít knedlík zvláštní chuť.Di,poslala jste víc receptů než jsem chtěla-zřejmě jste mi přidělala práci,protože když to viděl můj muž,tak mám asi o zábavu postaráno.Doufám,že ty další budou stejně dobré jako tyto.

  • Di - | 4. 3. 2009 21:00

    Lepní brambory jsou letní! Jó a taky dělám kulaté braborové špekové knedlíky. Viz Berlínské.

  • Di - | 4. 3. 2009 20:40

    Není problém: 1. podle receptů Frekvence 1: kosttičky z 5 rohlíků (raději tvrdší či úplně tvrdé), 7 lžic dětské krupičky, 1 vejce rozmíchat v cca 1,5 - 2 dl vody, půl lžíce vegety. promíchat, rukama lehce smáčknout koule velikosti tenisáků, Vařit ve vodě asi 20 minut. Já vařím o něco déle na pomaštěném pařáku (pak je nemůžete převařit). K tomuhle guláši by mohly být dobré. Jemnější ke varianta ke svíčkové (podle Libuše Vlachové): žemle polít rozehřátým máslem (40 g), místo vody mléko či vodu s mlékem a hrubou mouku. Do obou může přijít petrželka. Tyhle jsou rozhodně ještě tužší než klasická šiška, kde je více mouky. Pak ještě dělám chodské knedlíky ze syrových brambor (především z lepních). Recept tu je.

  • Marie Šindelová | 4. 3. 2009 20:12

    Tak tohle vypadá dobře!Ještě by mi mohla Di poslat recept na ty svoje kulaté knedlíky,a snad budu mít od muže pokoj.

  • pavla | 26. 11. 2007 22:52

    zeleninove leco?to znamena to typicky s vajickem?

  • Alena H. | 11. 7. 2007 12:27

    Vynikající, včera jsem vařila. Chleba jsem nakrájela na větší kostky - dobře se rozvařil, jako přílohu jsem dala knedlík. Všem moc chutnalo.P. Kovářová, děkuji za skvělý recept.

  • Alena Z | 8. 7. 2007 18:45

    chutná velice,příjemná změna guláše

  • Monika P. | 7. 3. 2007 06:27

    Včera jsem guláš vařila a pochybělo. Je opravdu vynikající. Jen více takových receptů.

  • Martin | 17. 2. 2007 13:43

    Delal jsem to a nemelo to chybu:)

  • Alena | 6. 1. 2007 09:30

    Ahoj včera jsem vařila a mělo to úspěch jelikož manžel dokonce vytřel talíř chlebem tak že byl dočista čistý a to je pro mě chvála bylo to super!!!!

  • Jitka | 23. 8. 2006 11:33

    Vody dávám, aby bylo maso mírně ponořeno, ale záleží kolik chce člověk pak mít té omajdy, která je naprosto delikatesní.

  • Jindřich Koreš | 2. 7. 2006 19:00

    Jsem naprostý laik-kolik cca té vody?

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2006 14:41

    Starší chléb se nastrouhá nebo nakrájí na menší kostičky a v guláši se povaří. Koření se solí a pepřem.

  • Anonym | 14. 6. 2006 16:20

    Ahoj, taky bymě zajímalo, v jakém stavu se tam dává ten chleba a čím se okoření to maso? díky Petra

  • Jiří | 28. 4. 2006 15:25

    Ahojky, mam dotaz, ten chleb prijde nakrajet do gulese? Diky

  • Pavla Jelínková | 27. 4. 2006 17:34

    Naprosto dokonalá kombinace.Vařila jsem úplně první guláš v životě a díky tomuto receptu mi máma a můj syn málem snědli i hrnec. A já sem si taky moc pochutnala. Všem, kteří jako já, se teprve učí vařit tenhle gulášek určitě doporučuji.Je to lehké, rychlé a mooooc dobré.

  • Anonym | 14. 1. 2006 09:21

    Jídlo mělo velký úspěch výborné.Můžu doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Slanina Sůl Tmavý chléb Vepřová plec Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta SUPER

Jablečná buchta SUPER

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
22
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
21
Křehký dort s revení
Křehký dort s revení
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbková polévka
Drůbková polévka
Dublin Coodle
Dublin Coodle
Dügün corbasi, svatební polévka
Dügün corbasi, svatební polévka
Duhový dort
Duhový dort
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
  • Recepty.cz
  • Dudácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact