• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Dudácký guláš
Napište svůj komentář k receptu

Dudácký guláš

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dudácký guláš
Dudácký guláš
Dudácký guláš
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová plec
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 200
      g tmavý chléb
    • 200
      g zeleninové lečo
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Cibuli osmažíme dozlatova, přidáme maso, česnek, slaninu a papriku. Vše zalijeme vodou, dochutíme a vaříme asi 20 minut. Přidáme chléb s lečem a za občasného míchání dovaříme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • László | 20. 9. 2013 13:14

    Nemáte pravdu, madarský gulás neobsahuje ziadny chlieb a ani nic, co by ho mohlo skazit (múka, zásmazka - jíska atd.). :-(

  • Lizun | 18. 7. 2013 00:57

    I had no idea how to approach this beooer-nfw I'm locked and loaded. http://lltavrvjbz.com [url=http://pbdieyjsw.com]pbdieyjsw[/url] [link=http://ygntnhkbsu.com]ygntnhkbsu[/link]

  • Paulo | 14. 7. 2013 15:11

    You Sir/Madam are the enemy of confusion evweerhyre!

  • alabai | 19. 5. 2013 07:29

    Nevím proč je dudácký,ale je to klasický madarský gulášek.Jinak na pohodu.

  • Pan Jelítko | 14. 10. 2012 13:09

    TO není guláš, ale variace na Katův šleh. Jinak to nemá s gulášem nic společnýho :-$ :-P

  • Veronika | 13. 4. 2012 17:24

    Nejlepší guláš v historii, děkuji za tento recept!!!! <3

  • roman.sc | 28. 1. 2012 14:34

    Toto byl můj první guláš,který jsem kdy vařil a je opravdu výborný!!!!! Opravdu ho zvládne každý.Snad se dožije večeře :-) Děkuji za tento recept

  • marie29 | 22. 1. 2012 14:18

    Vynikající a bezkonkurenční recept!! Moc jsme si pochutnali s čerstvě voňavým chlebem ;-)

  • Lucka | 31. 10. 2011 11:01

    Vařila jsem včera a to nejsem expert na guláše a byl výborný, jednoduchá příprava. Zvládne každý začátečník. ;-)

  • Veronika | 30. 9. 2011 08:00

    Naprosto luxusní gulášek <3 rychlý, skvělý, jednoduchý, vždy si moc moc pochutnáme <:-) :-[

  • Veronika | 30. 9. 2011 08:00

    Naprosto luxusní gulášek <3 rychlý, skvělý, jednoduchý, vždy si moc moc pochutnáme <:-) :-[

  • Eva1 | 24. 3. 2011 09:45

    Dobrý den, paní Lado označte si foto, aby bylo vidět. Gratuluji, tento recept byl zveřejněn v časopisu F.O.O.D.

  • Hana Machulková | 5. 10. 2009 08:29

    A jaká je k tomu dobrá příloha? Houskové nebo bramborové knedlíky nebo chleba?

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 20:54

    Je opravdu vynikajíci. Ani manžel nepoznal, že jsem to zahustila chlebem. -:))

  • Di - | 6. 3. 2009 06:54

    Marie, ještě zkuste v létě ty chodské. Jsou sice pracné, musíte nastrouhat brambory, ale například s cuketovým zelím a kouskem pečeného masa jsou nedostižné. Já si je klidně mohu chválit, nevymyslela jsem je.

  • Di - | 6. 3. 2009 06:52

    Tak to jsem ráda, že jste si pochutnali. Ty druhé knedlíky jsou, jak jsem napsala, jemnější a určitě budou chutnat taky. Co se týče práce, mě nepřipadají moc pracné. Rozhodně lepší, než když musíte vymíchat těsto a pak tvarovat velké knedlíky (s tím já zápasím). Práci si urychluji tím, že nesněděné pečivo (bílé, ale mohou být i tmavší housky) nakrájím na kostičky, usuším a uschovám. Pak jsou knedlíky natotata.

  • Marie Šindelová | 5. 3. 2009 19:48

    Guláš byl výborný,chleba jsem dala malinko méně a udělala jsem poprvé ty tenisáky podle Frekvence1-raději na pařáčku,jak radila Di.Bylo to moc dobré, vůbec jsem netušila,jakou může mít knedlík zvláštní chuť.Di,poslala jste víc receptů než jsem chtěla-zřejmě jste mi přidělala práci,protože když to viděl můj muž,tak mám asi o zábavu postaráno.Doufám,že ty další budou stejně dobré jako tyto.

  • Di - | 4. 3. 2009 21:00

    Lepní brambory jsou letní! Jó a taky dělám kulaté braborové špekové knedlíky. Viz Berlínské.

  • Di - | 4. 3. 2009 20:40

    Není problém: 1. podle receptů Frekvence 1: kosttičky z 5 rohlíků (raději tvrdší či úplně tvrdé), 7 lžic dětské krupičky, 1 vejce rozmíchat v cca 1,5 - 2 dl vody, půl lžíce vegety. promíchat, rukama lehce smáčknout koule velikosti tenisáků, Vařit ve vodě asi 20 minut. Já vařím o něco déle na pomaštěném pařáku (pak je nemůžete převařit). K tomuhle guláši by mohly být dobré. Jemnější ke varianta ke svíčkové (podle Libuše Vlachové): žemle polít rozehřátým máslem (40 g), místo vody mléko či vodu s mlékem a hrubou mouku. Do obou může přijít petrželka. Tyhle jsou rozhodně ještě tužší než klasická šiška, kde je více mouky. Pak ještě dělám chodské knedlíky ze syrových brambor (především z lepních). Recept tu je.

  • Marie Šindelová | 4. 3. 2009 20:12

    Tak tohle vypadá dobře!Ještě by mi mohla Di poslat recept na ty svoje kulaté knedlíky,a snad budu mít od muže pokoj.

  • pavla | 26. 11. 2007 22:52

    zeleninove leco?to znamena to typicky s vajickem?

  • Alena H. | 11. 7. 2007 12:27

    Vynikající, včera jsem vařila. Chleba jsem nakrájela na větší kostky - dobře se rozvařil, jako přílohu jsem dala knedlík. Všem moc chutnalo.P. Kovářová, děkuji za skvělý recept.

  • Alena Z | 8. 7. 2007 18:45

    chutná velice,příjemná změna guláše

  • Monika P. | 7. 3. 2007 06:27

    Včera jsem guláš vařila a pochybělo. Je opravdu vynikající. Jen více takových receptů.

  • Martin | 17. 2. 2007 13:43

    Delal jsem to a nemelo to chybu:)

  • Alena | 6. 1. 2007 09:30

    Ahoj včera jsem vařila a mělo to úspěch jelikož manžel dokonce vytřel talíř chlebem tak že byl dočista čistý a to je pro mě chvála bylo to super!!!!

  • Jitka | 23. 8. 2006 11:33

    Vody dávám, aby bylo maso mírně ponořeno, ale záleží kolik chce člověk pak mít té omajdy, která je naprosto delikatesní.

  • Jindřich Koreš | 2. 7. 2006 19:00

    Jsem naprostý laik-kolik cca té vody?

  • Lada Kovářová | 15. 6. 2006 14:41

    Starší chléb se nastrouhá nebo nakrájí na menší kostičky a v guláši se povaří. Koření se solí a pepřem.

  • Anonym | 14. 6. 2006 16:20

    Ahoj, taky bymě zajímalo, v jakém stavu se tam dává ten chleba a čím se okoření to maso? díky Petra

  • Jiří | 28. 4. 2006 15:25

    Ahojky, mam dotaz, ten chleb prijde nakrajet do gulese? Diky

  • Pavla Jelínková | 27. 4. 2006 17:34

    Naprosto dokonalá kombinace.Vařila jsem úplně první guláš v životě a díky tomuto receptu mi máma a můj syn málem snědli i hrnec. A já sem si taky moc pochutnala. Všem, kteří jako já, se teprve učí vařit tenhle gulášek určitě doporučuji.Je to lehké, rychlé a mooooc dobré.

  • Anonym | 14. 1. 2006 09:21

    Jídlo mělo velký úspěch výborné.Můžu doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika - sladká Pepř mletý Sádlo Slanina Sůl Tmavý chléb Vepřová plec Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Kaštany

Kaštany

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

108
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
90
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
78
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz „Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

„Zrádkyně“ Nicole Šáchová: Přišla o vlasy!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbková polévka
Drůbková polévka
Dublin Coodle
Dublin Coodle
Dügün corbasi, svatební polévka
Dügün corbasi, svatební polévka
Duhový dort
Duhový dort
Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky
  • Recepty.cz
  • Dudácký guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact