Brambory oloupejte, nakrájejte na větší kusy. Na pánvi opražte cibuli, nakrájenou slaninu a klobásky. Pokud jsou malé, ponechte je v celku, větší rozkrojte na dva až tři kusy. Mezitím uveďte do varu vývar a troubu předehřejte na 150 °C.
2
Do velkého těžkého pekáče s poklicí vrstvěte jednotlivé přísady a každou vrstvu hojně posypte petrželkou, osolte a opepřete. Zalijte vývarem tak, aby bylo všechno pokryto, přikryjte poklicí a vložte na 3 až 4 hodiny do trouby. Během přípravy kontrolujte, zda je v hrnci dost vývaru, mělo by ho být stále asi 1 cm nad hladinou.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.