Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a dáváme pozor, aby se neudělal škraloup, vymícháme do hladka. Do pudinku pak vmícháme zlehka ušlehanou šlehačku. Společně s karamelovou náplní plníme do větrníků.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Maruš
|23. 1. 2007 12:52
Hospodyňko,já už ani jinou šlehačku nepoužívám,jen tu Ramu na šlehání.Taky ji můžu doporučit.
Hana Rožníčková
|23. 1. 2007 09:43
Dle mého pudink, když chladne, tak tuhne. Někdy dělám klasický pudink do ozdobných báboviček a pak se dá krásně vyklopit.
Hospodyňka
|23. 1. 2007 09:39
Dovolím si doporučit rostlinnou šlehačku Rama. Já jí použila už i do Tiramisu po česku nebo Bebe střechy. Sice se šlehá trošku dýl, ale je krááásně tuhá a takhle pevná, tuhá vydrží v lednici. Chuť od pravé šlehačky k nerozeznání.
xy
|22. 1. 2007 21:51
Je pravda, že smetana do tuha vyšlehat moc nešla, ale netekla. Navíc pudink při vymíchávání do studena také trochu zřídne. Hmota byla taková, že držela do doby, než jsem do větrníku kousla. Pak náplň vytékala. Zkuisila jsem do poloviny hmoty zašlehat trošku horkého mléka s rozpuštěnou želatinou, pak jsem počkala, až to ztuhlo a nastříkala jsem hmotu do větrníků.A pak už to bylo dobré.
D K
|19. 1. 2007 21:37
Já bych řekla, že to bude spíše šlehačkou, některou když koupím, tak mi nejde ušlehat do tuha. Pokud, ale šlehačka byla tuhá, tak zkuste tedy přidat pudink. Můžu se zeptat, jak moc řidký to bylo? Krém zase až tak hustý není, ale neměl by téct.
xy
|19. 1. 2007 19:01
Zkoušela jsem tento recept. Je na chuť dobrý, ale docela řídký. Dá se tomu nějak předejít? Nebylo by lepší dát na 1/2 litru mléka 2 pudinkové prášky, aby to bylo tužší? Děkuji předem za odpověď.
englicka marketa
|5. 1. 2007 16:22
karamelovou náplní je míněno uvařený pudink kter se poté vymíchá z ušlehanou šlehačkou.touto směsí se plní větrníky.a ten cukr.tek ten se přidá do mléka a až se uvede do varu tak se tam nalije pudink...už chápete paní Petro??
Petra
|4. 1. 2007 16:33
Pořád nerozumím té karameloé náplni.To se ten cukr s tou šlehačkou potom ušlehá?Nebo co s tim jiného?
Eva
|4. 1. 2007 15:46
Anonyme, karamel se dělá na teflonové pánvi bez vody na mírném ohni, stále se míchá, až se cukr rozpustí a začne hnědnout-pozor nepřipálit-poté přilít šlehačku (na poháry přiliji třeba anansovou šťávu). Vše se jakoby zdrcne, ale stále poctivě mícháme a po chvilce se udělá karamel-zdrclý cukr se opět rozpustí. Taky se mi nedařilo, až mi někdo poradil, že podstatná je teplota plotýnky nebo ohně.
Anonym
|4. 1. 2007 14:28
Neumím dělat karamel. Dělala jsem ho asi 2x a ani jednou to nevyšlo. Napište mi prosím jak na to.