Kuřecí stehna (kdo má rád droby - srdíčka, apod. může přidat i to - je to původní recept, ale ne každý to má rád) dáme do většího množství slané vody a uděláme vývar.Mezi tím těstovinovou rýži nebo drobení (původní recept je z drobení, ale to je dnes těžko k dostání - malé kuličky, za syrova - nenabobtnalé asi o průměru 2-3 mm) dáme na suchou pánev a opražíme.
2
Potom přesypeme do větší zapékací mísy (nejlépe yenské sklo). Pozor, nepražit moc do hněda, i po přesypání z pánve často ještě trochu ztmavne - stačí do růžova.Až jsou stehna uvařená, nakrájíme je na malé kousky a přidáme k opraženým těstovinám. Můžeme okořenit oblíbeným kořením a lehce přisolit. Promícháme a zalejeme vývarem aby směs byla úplně ponořená. Přikryjeme a dáme péct do rozehřáté trouby cca 200 °C. Až se všechen vývar vsákne do těstovin tak promícháme a znovu zalejeme vývarem. Troubu ztlumíme cca na 120 - 150°C a znovu pečeme (postupně snižujeme teplotu), dokud se zase všechen vývar nevsákne. Pozor - nevysušit. Můžeme podávat jen tak, nebo s omáčkou z vývaru.
3
Jednoduché na přípravu, ale trochu časově náročné. Pro urychlení je možné péct v mikrovlnce a až nakonec (cca 10 - 15 min.) dát dopéct do rozpálené trouby.