Kuřecí skelety, krky a křídla omyjte, osušte, dejte do pekáče a asi 10 minut pečte v troubě při 220°C. Kořenovou zeleninu s pórkem nakrájejte nahrubo, cibuli rozkrojte, rajče nakrájejte, česnek neloupejte. Ve velkém hrnci rozehřejte olej s máslem a zeleninu restujte do zlatohněda. Přidejte kuřecí skelety, bylinky i koření a zalijte vodou tak, aby vše bylo ponořené. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na minimum a nechte táhnout asi tři hodiny. Průběžně sbírejte pěnu. Hotový vývar pomalu a opatrně sceďte, aby se nezakalil, a nechte vychladnout.
Játra odblaňte a rozmixujte. Promíchejte se strouhankou, majoránkou, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a vejcem, osolte a opepřete. Pokud je směs řídká, přidejte strouhanku. Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky. Odkládejte je na prkénko a pak je najednou vhoďte do vroucí polévky.
Vývar přiveďte k varu, přidejte na kostičky pokrájenou mrkev a hrášek. Jakmile mrkev změkne, zavařte ve vývaru knedlíčky. Dochuťte solí, podávejte s petrželkou.