• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Drůbeží výpečky
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží výpečky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g srdce drůbeží, cca
    • 600
      g žaludky drůbeží, cca
    • 300
      g drůbeží játra cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • drcený kmín dle chuti
    • 3
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek cca
    • bylinky dle chuti: tymián, rozmarýn, majoránka

Postup přípravy receptu

1
Drůbeží (já použil kuřecí) srdíčka, žaludky a játra dobře očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Pokud chceme dobu pečení urychlit, doporučuji žaludky a srdíčka předvařit v malém množství osolené vody cca 45 minut, kterou po scezení použijeme na podlévání výpečků. Pokud předvařovat nebudeme, játra do výpečků budeme přidávat cca 25 minut před koncem pečení.
2
Cibule pokrájíme na kostičky, česnek nasekáme nebo nastrouháme, játra překrájíme na menší díly. Vše dáme do pekáčku společně s předvařenými srdíčky a žaludky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a bylinky dle chuti, podlijeme troškou vývaru a pečeme na 200 stupňů nejprve zakryté zhruba 30 minut, poté odkryjeme a dopékáme za občasného podlití a promíchání doměkka a dozlatova. Podléváme jen tolik, aby se nám cibule rozpekla a udělala ve výpečkách sos. Ke konci pečení můžeme přidat ještě trochu česneku, který při pečení ztrácí svou sílu, ale to už je na chuti každého.
3
Podáváme s bramborem, bramborovým či houskovým knedlíkem, kyselým či dušeným zelím nebo řepou, čerstvým chlebem a chlazeným pivem.
4
Podlévat můžeme i černým pivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Valná | 7. 3. 2017 14:29

    Nečekala jsem,že to budou až tak skvělé pečené drůbky.Děkuji za recept,který u nás dozajista nezapadne do propadliště dějin,protože jsme si na nich všichni velice pochutnali a v pekáči nezbylo vůbec nic.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Drůbeží Oběd Večeře Pečení Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Cibule Drcený kmín Drůbeží játra Pepř mletý Srdce Sůl Žaludky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí směs na houbách

Kuřecí směs na houbách

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Kuřecí stehna po Řecku

Kuřecí stehna po Řecku

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Nepečený karamelový dort s ricottou a broskvemi

Nepečený karamelový dort s ricottou a…

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

76
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Vaječné muffiny ve slanině
Vaječné muffiny ve…
17
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
16
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží šťavnatý řízek
Drůbeží šťavnatý řízek
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbková polévka
Drůbková polévka
Dublin Coodle
Dublin Coodle
  • Recepty.cz
  • Drůbeží výpečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact