Plátky masa z obou stran osolíme a zlehka naklepeme. Na každou stranu masa přiložíme plátek anglické slaniny. Ostrým párátkem přichytíme, aby slanina držela. Řízky i s anglickou slaninou obalíme v klasickém trojobalu a z obou stran smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Ahoj Klári, díky za zajímavou obměnu řízku, pochutnala jsem si :-)
Jana Frydrychová
|23. 8. 2009 12:46
Ahoj Klárka, tvé řízky jsou báječné. celá rodina jsme si pochutnali. když kuřecí řízky, tak se slaninou podle Klárky. Pěkný zbytek neděle. jana
Alena
|12. 5. 2008 12:24
Milá Klárika aj ostatní, naozaj sa ospravedlňujem, nikomu nechcem kaziť chuť, tiež si občas rada pochutím na slaninke, anglickej či oravskej, ale snažím sa to inokedy kompenzovať množstvom zeleniny..... aby sa moje srdiečko na mňa veľmi nehnevalo...... :-)len teda vyprážať ju mi prišlo fakt príliš.......Takže kľudne si s chuťou dajte raz za čas řízečky, dobrú chuť všetkým, pevné zdravie a ešte veľa dobrých a zaujímavých receptov na týchto stránkach.
Klára Keselyova
|10. 5. 2008 22:25
Alenka, Aby tie rezne boli šťavnaté, stačia dva trojmilimetrove pláty angl.slaniny. Myslím si, že pri hociakom inom smaženom, alebo pečenom mese si zvýšite hladinu cholesterolu viac. Veď nemusíte toho zjesť celé kur.prsia, stačí jeden rezeň, aby ste to neprehnali.
Mýša
|9. 5. 2008 21:45
Snad byste, Alenko, nám - studentům ubohým, chudým, hladovým a hubeným, mohla dopřát v neděli řízek :-))).
Mýša
|9. 5. 2008 19:09
No tedy Alenko, tak my (manžel i já) jsme ubozí studenti, kteří se celý týden odbývají, chudáčci hubení jak lunti :-). A když si jednou za týden dáme konečně pořádné jídlo, tak nám ho málem nedopřejete.
Simča Sládková
|9. 5. 2008 16:45
Alenko, to neřeš....... A nebo si to pro sebe řeš a tudíž to nejez a nám nekaz chuť...
Alena
|9. 5. 2008 13:39
Ľudia zlatí, to verím, že chuťové bunky si pošmákli..... ale aký asi máte cholesterol a tuky v krvi ?!?!?
Mýša
|4. 5. 2008 14:10
Dobrý den, dnes jsem dělala k obědu, bylo to dobré. Dávám 1. Párátka jsem nepoužila, 3obal to dobře podržel.
Klára Keselyova
|3. 5. 2008 19:09
Janka, ja som tento recept semdala práve kvôli tomu, že som konečne natrafila na spôsob ako môžem konečne kuracie prsia zjesť, aby som sa "neudusila", preto že pre mňa je to veľmi suché meso. Robila som ho v nedelu a keďže z hodou okolností žiadne z detí neprišlo, mali sme s manželom aj na pondelok a po ohriatí v mikrovlnke, meso bolo šťavnaté ako v nedelu. Nech Vám chutná. Prajem krásny víkend. Klára
Jana Wernischova
|3. 5. 2008 16:07
To může být prima a mňam, možná by ta slanina mohla být i nějak kořeněná (prodávají i paprikový nebo pepřový nebo česnekový bok).Dobrý nápad, protože rodina mi nechce řízek z kuřecích prsou jíst - připadá jim suchý a bez chuti a bez zápachu. Tak to řeším tak, že smažený kuřecí řízek připravuji z vykostěných stehen a nechávám tam kousek kůže. Je to také šťavnaté a kaloricky to můře vyjít asi tak nastejno jako s tou slaninou.