• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drůbeží šťavnatý řízek
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží šťavnatý řízek

autor: Klára K.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží šťavnatý řízek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo krůtí
    • 1
      špetka sůl
    • 8
      plátek anglická slanina
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g hladká mouka
    • 80
      g strouhanka
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa z obou stran osolíme a zlehka naklepeme. Na každou stranu masa přiložíme plátek anglické slaniny. Ostrým párátkem přichytíme, aby slanina držela. Řízky i s anglickou slaninou obalíme v klasickém trojobalu a z obou stran smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
2
Podáváme s brambory nebo s bramborovou kaší.
3
Zdroj: www.mamincinyrecepty.cz
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý mrkvový salát

Šťavnatý mrkvový salát

Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

Šťavnatý salát s grilovaným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 2. 11. 2012 18:46

    Mňamka :D

  • recepty73
    recepty73 | 6. 3. 2011 19:26

    ...mňam :-)!

  • Lenka Vondráčková | 26. 1. 2010 21:42

    Ahoj Klári, díky za zajímavou obměnu řízku, pochutnala jsem si :-)

  • Jana Frydrychová | 23. 8. 2009 12:46

    Ahoj Klárka, tvé řízky jsou báječné. celá rodina jsme si pochutnali. když kuřecí řízky, tak se slaninou podle Klárky. Pěkný zbytek neděle. jana

  • Alena | 12. 5. 2008 12:24

    Milá Klárika aj ostatní, naozaj sa ospravedlňujem, nikomu nechcem kaziť chuť, tiež si občas rada pochutím na slaninke, anglickej či oravskej, ale snažím sa to inokedy kompenzovať množstvom zeleniny..... aby sa moje srdiečko na mňa veľmi nehnevalo...... :-)len teda vyprážať ju mi prišlo fakt príliš.......Takže kľudne si s chuťou dajte raz za čas řízečky, dobrú chuť všetkým, pevné zdravie a ešte veľa dobrých a zaujímavých receptov na týchto stránkach.

  • Klára Keselyova | 10. 5. 2008 22:25

    Alenka, Aby tie rezne boli šťavnaté, stačia dva trojmilimetrove pláty angl.slaniny. Myslím si, že pri hociakom inom smaženom, alebo pečenom mese si zvýšite hladinu cholesterolu viac. Veď nemusíte toho zjesť celé kur.prsia, stačí jeden rezeň, aby ste to neprehnali.

  • Mýša | 9. 5. 2008 21:45

    Snad byste, Alenko, nám - studentům ubohým, chudým, hladovým a hubeným, mohla dopřát v neděli řízek :-))).

  • Mýša | 9. 5. 2008 19:09

    No tedy Alenko, tak my (manžel i já) jsme ubozí studenti, kteří se celý týden odbývají, chudáčci hubení jak lunti :-). A když si jednou za týden dáme konečně pořádné jídlo, tak nám ho málem nedopřejete.

  • Simča Sládková | 9. 5. 2008 16:45

    Alenko, to neřeš....... A nebo si to pro sebe řeš a tudíž to nejez a nám nekaz chuť...

  • Alena | 9. 5. 2008 13:39

    Ľudia zlatí, to verím, že chuťové bunky si pošmákli..... ale aký asi máte cholesterol a tuky v krvi ?!?!?

  • Mýša | 4. 5. 2008 14:10

    Dobrý den, dnes jsem dělala k obědu, bylo to dobré. Dávám 1. Párátka jsem nepoužila, 3obal to dobře podržel.

  • Klára Keselyova | 3. 5. 2008 19:09

    Janka, ja som tento recept semdala práve kvôli tomu, že som konečne natrafila na spôsob ako môžem konečne kuracie prsia zjesť, aby som sa "neudusila", preto že pre mňa je to veľmi suché meso. Robila som ho v nedelu a keďže z hodou okolností žiadne z detí neprišlo, mali sme s manželom aj na pondelok a po ohriatí v mikrovlnke, meso bolo šťavnaté ako v nedelu. Nech Vám chutná. Prajem krásny víkend. Klára

  • Jana Wernischova | 3. 5. 2008 16:07

    To může být prima a mňam, možná by ta slanina mohla být i nějak kořeněná (prodávají i paprikový nebo pepřový nebo česnekový bok).Dobrý nápad, protože rodina mi nechce řízek z kuřecích prsou jíst - připadá jim suchý a bez chuti a bez zápachu. Tak to řeším tak, že smažený kuřecí řízek připravuji z vykostěných stehen a nechávám tam kousek kůže. Je to také šťavnaté a kaloricky to můře vyjít asi tak nastejno jako s tou slaninou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Hladká mouka Kuřecí prsa Rostlinný olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí zeleninový špíz

Kuřecí zeleninový špíz

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
17
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
16
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Drůbeží řízky se šalvějí
Drůbeží řízky se šalvějí
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží salát s ovocem a zeleninou
Drůbeží výpečky
Drůbeží výpečky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbeží vývar s knedlíčky
Drůbková polévka
Drůbková polévka
  • Recepty.cz
  • Drůbeží šťavnatý řízek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact