kuřecí maso
prsa (nebo krůtí) - řízky podle počtu strávníků
1
ks
cibule
olej
sůl
kari
2
ks
jablka
1-2
1,50
dl
smetana
1
lžíce
hladká mouka
Postup přípravy receptu
1
Plátky mírně naklepeme, osolíme a posypeme kari kořením. Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme plátky, které opečeme po obou stranách. Mírně podlijeme, přidáme nahrubo nastrouhaná oloupaná jablka a ještě chvilku dusíme.
2
Omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku a necháme ještě chvilku povařit. Jako příloha se hodí rýže.
vyzkoušeli jsme s přítelkyní a můžeme jen kvitovat předchozí komentáře:-)pro někoho může být jednodušší maso nakrájet na nudličky...určitě vyzkoušejte, budete spokojení:-)
Renata Petursson
|17. 11. 2007 14:47
zkusila jsem to,kari my muzem.....neduvera byla k tomu jablku,ale s tim tari se to krasne spojilo v naprosto vynikajici chut....ja pridala malinko mandli na platky a petrzelku.Proste jsme si posmakli....diky za recept.
Marcela
|5. 4. 2007 11:44
Uvařila jsem a mělo to velký úspěch. Opravdu dobré.