• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kuřecí maso prsa
    • máslo Kousek
    • smetana
    • koření
    • sůl
  • Nádivka
    • 2
      lžíce vařená rýže
    • 3
      lžíce játra drůbeží (restované na cibulce)
    • 1
      lžíce sušené houby
    • 1
      ks vejce
    • broskvový kompot 1/2
    • 1
      lžíce rozinky
    • kari
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Špalíček krůtích prsou rozkrajuji (rozbaluji) postupně kolem dokola tak, aby mi z něho vznikl jeden dlouhý a široký plát. Z tohoto plátu za pomoci větší jehly a silnější bílé nitě ušiju "pytel".
2
**Nádivka: **játra orestuji na troše másla s malým množstvím cibule, přidám povařené a scezené sušené houby (část šťávy z hub si nechám stranou, později jí podliji maso) přidám uvařenou rýži, 1 celé vejce, na drobno pokrájenou broskev, rozinky, ochutím. Nádivkou plním "pytel" z krůtích prsou, který jsem ušila z rozbaleného plátu, zašiju, po povrchu maso krátce osmahnu na másle, podleju, okořením dle chuti, dám péct, dokud nezměkne, podlévám masovým nebo zeleninovým vývarem nebo bujonem, přidám malinko šťávy z hub. Po dopečení maso vyndám, odstraním nitě, vychladlé nakrájím na plátky. Do štávy z masa přidám smetanu, případně drobné kousky cca 1/2 rajčete, dokořením podle chuti, promíchám a vrátím do šťávy plátky masa s nádivkou.
3
Servíruji s rýží, která může být ochucena a sem tam zvýrazněna například kousky lehce povařené mrkve, pórku, malým množstvím na drobno pokrájeného syrového ovoce (např. hrozna zbaveného jadérek nebo jablka), sekanými oříšky nebo mandlemi, apod. Posypu čerstvou petrželkou, ozdobím plátkem pomeranče a kouskem rajčete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Drůbeží játra na jehle

Drůbeží játra na jehle

Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem

Vepřové nebo drůbeží ragú s celerem

Drůbeží řízky se šalvějí

Drůbeží řízky se šalvějí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamil Krybus | 30. 1. 2007 19:15

    Zkus místo smetany použít bílý jogurt a houby do indické chutě nepatří vůbec. Do nádivky bych dal místo hub nakrájené banány a jablka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Restování Indie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Játra Kari Koření Kuřecí maso Máslo Rozinky Smetana Sůl Sušené houby Vařená rýže Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Pórková "malovaná" polévka

Pórková "malovaná" polévka

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

"Párkrole" - párkové kremrole

"Párkrole" - párkové kremrole

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Dušené mleté maso se žampióny

Dušené mleté maso se žampióny

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
25
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Babička Libuška by byla pyšná: Šafránkovou s Abrhámem vnuci nezapřou!

Babička Libuška by byla pyšná: Šafránkovou s Abrhámem vnuci nezapřou!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Drůbeží maso s "ala indickou nádivkou"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact