Pekáček vymažeme sádlem a přidáme zelí i s nálevem. Na zeli rovnoměrně naskládáme plátky cibule a na cibuli plátky anglické slaniny. Křidélka řádně okořeníme grilovacím kořením, a naskládáme je vedle sebe.
2
Vše ještě potřeme trochou sádla nebo poklademe na křidýlka plátky másla. Nakonec zalijeme asi 1 dcl vody a pečeme 30 minut přikryté a 30 minut odkryté. Příloha bramborový nebo houskový knedlík.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza
|30. 9. 2007 11:10
jojo se smetanou souhlas
Di
|23. 4. 2007 06:44
Nezalívám vodou, ale lákem ze zelí, šťáva je pak pikantní. Nedávám tuk, vypeče se ho dost ze slaniny i z masa (dělám ze stehýnek, ta jasou tučnější než křidélka). Vypečeným tukem pak maso přelévám. Už jsem použila zelí kysané, červené kysané i sterilované (tuto nasládlou variantu považuji za nejlepší). Je to opravdu duper!
Jiří
|22. 4. 2007 09:22
doporučuji zkusit červené zelí.
Berča
|15. 2. 2007 15:45
Zkuste místo zalít vodou použít sladkou smetanu. To pak dostane šmrc. Ostatní zůstává.
petra
|27. 4. 2006 18:57
opravdu dobré, rychlé a jednoduché, už vím co s křidélky
Anonym
|22. 3. 2006 10:48
je to skvělé.Doporučuji
Dita
|6. 5. 2005 15:15
Něco podobného dělám ze stehen, ale kuřepodlévám černým pivem. Je to mňamka
zlatka arnoštová
|25. 4. 2005 21:43
Výborný recept,může se použít i naporcované celé kuře.Porce kuřete ještě posypávám kmínem.
Nováková
|24. 1. 2005 09:55
Bylo to moc dobré a to křidýlka nemám ráda.
Pešek
|25. 8. 2004 20:04
Je to ňam a nemusím se ani bát, že se něco připálí, dobře to voní a je to hned pryč.
Božena Pešková
|24. 8. 2004 10:37
Je to dobrota, můžou být místo křidélek i stehýnka, obojí je dobré.