lžíce
koření
např. grilovací, kari, paprika, atd. - podle chuti
1
lžíce
bylinky
2
lžíce
rostlinný olej
2
lžíce
sojová omáčka
Postup přípravy receptu
1
Rozmrazená játra obalíme v polohrubé mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme do růžova. Když máme všechna játra osmažená, do výpeku dáme pokrájený libeček a necháme chvilku zarestovat. Pak přidáme jogurt, utřený česnek, zamícháme, osolíme nebo jinak upravíme. Omáčkou přeléváme řízečky.
Já nevím.. jídlo bylo ve výsledku dobré, ale recept je hrozně odfláknutý... kde je postup na to těstíčko? Smíchat dohromady všechno, co nejsou "játra"? V surovinách chybí ingredience na omáčku. Nepatří náhodou něco, co je uvedeno v "na těstíčko" i do omáčky? Vyšla mi hrozně řídká. Stejně tak těstíčko bylo hrozně řídké, mouky jsem dávala snad třikrát tolik...
Jako ve výsledku to šlo, ale ten odbytý recept je fakt k vzteku...
vileminka
|22. 11. 2011 09:10
nevidím, že by byl napsán škrob do těstíčka. :-(
Bronislav Puntik
|20. 10. 2009 21:02
Vypadá to moc dobře, blíží se víkend tak to musím vyzkoušet :)
Jana H.
|17. 1. 2007 16:37
Autorka se právě přiřítila z práce.Pravdu má Gábina aHanka R. . Omáčka je opravdu teplá, ale když jí chce někdo studenou jako tatarku, nechť je tedy studená. Já dělám hodně ,hlavně kuřecí s jogurtem. Mám to ráda a tak vymyšlím recept, kde bych ten jogurt mohla uplatnit. A co se týče toho škrobu, přijde opravdu do těstíčka, je to tam popsané. S těmi ingrediencemi ať si každý dá jaké koření chce nebo nechce a do té omáčky také. Byl to jen nápad a hlavně pokus.Pro Jaroslavu O. já mám játra ráda vepřová , ale hklavně drůbeží, tak zkouším, co by se dalo z nich ještě udělat. Jo a té omáčky není moc, jen tak na přelití jako tatarkou.Všechny Vás zdravím. Jana H.
Gábina Houšková
|17. 1. 2007 12:02
Aha, tak to asi bude teplá, četla jsem moc rychle :-)) Ale myslím, že studená by šla taky jako náhrada tatarky.
Hana Rožníčková
|17. 1. 2007 11:53
Také jsem usoudila, že omáčka je teplá. Snad se autorka ozve a vysvětlí.
Jaroslava Oumarová
|17. 1. 2007 11:39
Já jsem pochopila, že omáčka je teplá. Co se vám na tom nezdá? Když se omáčky zahušťují zakysanou smetanou, tak proč ne jogurtem?? S jogurtem to bude lehčí...U nás játra jím jenom já a starší dcera, takže to tak honem nevyzkouším, ale šla bych do toho...:-))
Gábina Houšková
|17. 1. 2007 11:17
Jogurtová omáčka je určitě studená
Lenka
|17. 1. 2007 11:09
Není jasné, jestli se taky ohřívá ten jogurt a omáčka se podává teplá? Já bych to viděla spíš za studena...ale nevím?
Andra
|17. 1. 2007 10:22
Asi máte pravdu. Ďakujem
Hana Rožníčková
|17. 1. 2007 10:07
Ten škrob určitě patří do těstíčka.
Andra
|17. 1. 2007 09:57
Čo ten zemiakový škrob? Predpokladám, že sa buď primieša k múke alebo sa s ním zahusťuje omáčka?