Nakrájíme játra na kousky, jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z kompotu dáme do misky dvě-tři lžíce kostiček ananasu, přilijeme trochu šťávy a přisypeme hrst rozinek. Dáme vařit vodu na těstoviny. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a játra na něm zprudka opečeme. Přidáme ovoce i se šťávou a koření (kromě soli) a chvíli dusíme. Mezitím vaříme těstoviny. Když jsou játra měkká, zalijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem. Dochutíme solí. Slijeme těstoviny, propláchneme vodou a zakápneme olivovým olejem. Na talíř nazdobíme těstoviny, přelijeme játry s ovocem a omáčkou.
2
Jídlo stojí pár korun a hotovo je nejdéle za 30 minut i s přípravou. Kdo ho pojme slavnostněji, vynikající je k němu dobře vychlazené bílé víno, méně aromatické, například Veltlínské zelené.