Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky pokrájenou papriku opékáme na oleji cca 5 min.
2
Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme, až jsou játra měkká. Vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, až omáčka zhoustne.
Toho zázvoru se nebojte, já jsem dala tři špetky (ale ne čerstě mletého) a vůbec to nebylo poznat, směle dejte víc. Jinak já jsem játra trochu nakrájela, ne přímo na nudličky, ale na menší kousky, aby to šlo akorát na vidličku a nemuselo se to krájet na talíři
Jinak recept nenadchne, neurazí, vhodné jako oběd/večeře běžného dne.
amalie
|15. 8. 2006 14:29
Můžete mi poradit kolik toho zázvoru? Předpokládám,že čerstvého vzhledem k jeho výraznému štiplavému aroma jen tak špetku..a ty játra mají být vcelku nebo nakrájet? Děkuji za odpověď