• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
Napište svůj komentář k receptu

Drůbeží játra Monte Negro

autor: mrnousek
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Drůbeží játra Monte Negro
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g drůbeží játra
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 5
      ks jalovec kuličky
    • 2
      ks bobkový list
    • 2
      ks rozmarýn snítka
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Cibulku a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem. Játra nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibulce s česnekem. Mírně restujeme. Poté přilijeme víno a přidáme všechno koření. Vše poklademe plátky anglické slaniny a přiližně na 10 minut dáme zapéct do trouby.
2
Drůbeží játra Monte negro nejlépe chutnají s vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát Monte Carlo

Salát Monte Carlo

Lasagne pana Monte Castelloniho

Lasagne pana Monte Castelloniho

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • otakar pospišil | 13. 3. 2010 20:46

    Ve většině tepelných úprav se doporučuje používat raději bílé víno. Při použití červeného vína v tepelné úpravě může vzniknout nahořklá chuť. Červené víno je pak ale vhodné k jídlu jako nápoj.

  • Simča Sládková | 30. 7. 2009 16:50

    Játra jsem udělala... a v podstatě sama snědla. Mně játra takto upravená chutnala - i když chuť vína byla velmi výrazná, příště bych dala si vína trochu méně - ale dcery i manžel mi to odmítli jíst.... Jinak já jako milovník těstovin jsem si to dal se špagetama, rodině jsem to servírovala podle doporučení s bramborami.

  • Zuzana Šindlerová | 2. 3. 2009 15:11

    Výborný recept, jestli teda můžu hodnotit, když jsem taky Zuzana, aby to Oldovi nevadilo. Dávám za 1.

  • Petule B. | 11. 1. 2009 19:09

    Je to opravdu výborné.

  • Zuzana Polzin | 15. 10. 2008 07:05

    Tak nevim Oldo o ktere Zuzane mluvite, ja v kazdem pripade nemohu na faktu, ze se jmenuju taky Zuzana, nic zmenit. A k tomu Monte Negru - mi slo jenom o to, ze muj pritel je z Monte Negra a ja ho chtela prekvapit receptem z jeho domoviny. Proto jsem chtela vedet, jestli tento recept opravdu pochazi z Cerne Hory.

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 23:59

    Je zde poměrně přezuzanováno, autorka stejného receptu na VARENI se jmenuje zuzana-má tam skoro 2000 receptů, proč by se chtěla zviditelňovat i tady. No pokud jsme skočili na špek,tak já pokračuju: Jedná se o recept z bývalé Jugoslávie...

  • Olga Zehnalová | 14. 10. 2008 23:06

    Ja si myslím, Zuzanka, že preto "Monte Negro", lebo po červenom víne ostane tmavá farba šťavy - negro a keď sa slanina zapečie tak ostane taká spečená, hrboľatá - monte- kopcovitá.Ja som si to vysvetlila takto.

  • ladislava staffenová | 14. 10. 2008 21:23

    Oldo, kroťte se :-))))

  • Oldřich Gargulák | 14. 10. 2008 19:30

    Protože mont blanc se dělá z jedlých kaštanů :o)

  • Zuzana Polzin | 14. 10. 2008 18:57

    Mam dotaz: Proc se to jmenuje "Monte Negro"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červené víno Česnek Cibule Drůbeží játra Jalovec Pepř mletý Rostlinný olej Rozmarýn
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Kuře Anča

Kuře Anča

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Donutky

Donutky

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

59
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
58
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Ananasová podkova
Ananasová podkova
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Hvězda světového formátu Anna Geislerová ovládla červený koberec v Cannes!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

České krásky v Cannes: Co vynesly na červený koberec?

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Dršťky s hořčičnou omáčkou
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra mojí mámy
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na jehle
Drůbeží játra na medu
Drůbeží játra na medu
Drubeží játra na víně
Drubeží játra na víně
  • Recepty.cz
  • Drůbeží játra Monte Negro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact